ДВЕ ДЕВОЈКЕ НЕЋЕ ДА ГА ГОНЕ: У Вишем тужилаштву настављено давање исказа у случају Мирослава Алексића

С. Ј. М.

29. 01. 2021. у 08:03

ИСТРАГА против Мирослава Мике Алексића, којег је неколико садашњих и бивших ученица његове школе глуме "Ствар срца" пријавило за силовања и сексуална узнемиравања, настављена је јуче у Вишем тужилаштву у Београду саслушењем две девојке које имају статус и сведока и оштећених.

ДВЕ ДЕВОЈКЕ НЕЋЕ ДА ГА ГОНЕ: У Вишем тужилаштву настављено давање исказа у случају Мирослава Алексића

Фото: Printskrin

Како незванично сазнајемо, ниједна од њих две није се придружила кривичном гоњењу Алексића.

Оне су у тужилаштву причале о томе како се Алексић понашао на часовима док су похађале његову школу глуме. Говориле су о вербалним вулгарностима и увредама. Једна од њих је чак и рекла да сматра да то што се дешавало није било те тежине и баш толико значајно да би га кривично гонила.

Оне су, иначе, четврта и пета девојка које су до сада дале изјаве у овом случају и не желе да се у јавности открива њихов идентитет. Њихови искази биће предмет оцене тужилаштва приликом одлучивања о подизању оптужнице.

Како смо сазнали, данас ће као сведоци бити испитане још две девојке, а очекује се да ускоро у тужилаштву исказе дају глумац Иван Зарић, који је држао часове код Алексића у школи и супруга осумњиченог Биљана Машић, професор на Факултету драмских уметности.

Како смо сазнали, и Зарић и Машићева и даље су у потпуном шоку након Алексићевог хапшења и оптужби које су изнете у медијима.

У притвору већ 13 дана

Алексић се већ 13 дана налази у притвору београдског Централног затвора. Он негира оптужбе и активно учествује у спремању своје одбране. Како смо сазнали, има здравствених проблема са повишеним шећером и срцем, јер му је претходних година уграђено неколико бајпасева и стентова.

Иначе, ових дана у јавности се много полемише и о томе да је глумица Милена Радуловић, која је Алексића пријавила за више силовања од новембра 2012. до јуна 2013. године написала сценарио за серију са радним називом "Учитељ".

Наводно, та прича се бави управо овом тематиком и тиме шта је она доживела похађајући Алексићев студио глуме. Иако глумица то није потврдила, али ни демантовала, јавност се поделила на оне који су за и оне који осуђују коришћење таквог личног искуства у комерцијалне сврхе.

Тако је јуче, гостујући на ТВ Прва, Јелена Тинска рекла да је своју децу од девет и десет година исписала из Алексићеве школе глуме чим су јој се пожалила на његово понашање.

Она је истакла да подржава све девојке које храбро изађу и кажу: "Да, мене је неко силовао", али да о наводном сценарију за серију уопште нема добро мишљење.

У истој емисији, редитељ Драгослав Бокан је рекао да су његова деца много тога доброг научила у Микиној школи глуме, али да ништа што је важно, попут силовања, не би смело да постане ријалити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

djeka

29.01.2021. 10:44

Devojka prica da ju je ucitelj silovao kad je imala 17 godina dok su u susednoj prostoriji bila druga deca. Znaci na istim casovima su bili i ovi od 17 i 18 godina i oni koji se zovu decom? Je li neko od tada prisutne dece potvrdio da je Mika vodio Milenu u susednu prostoriju i da su se tamo zadrzavali?

buki

30.01.2021. 12:42

@djeka - Možete li da zamislite koliko su deca bila dresirana, kada je Miroslav bio potpuno siguran da niko od njih neće uhvatiti za kvaku i otvoriti vrata te sobe? Sigurno je bar neko dete poželelo da zaviri vođeno prirodnom radoznalošću, čak iako nije sumnjalo šta se tamo događa, ali za diranje te kvake se očigledno (metaforički) sekla ruka. Verovatno ga je blizina dece dodatno uzbuđivala, a u isto vreme žrtvu potpuno paralisala i činila još nemoćnijom, jer kako vrisnuti pred svom tom decom i šta im reći posle toga?

buki

29.01.2021. 11:14

Ako svaki naš gradić ima ponekog Jutku i ako to traje decenijama, serija na tu temu bi dovela do osvešćivanja našeg naroda i mislim da bi nam dobro-došla. Da li će scenario da piše Milena, Marija ili neko treći je potpuno nebitno. Bitno je da drušvenu svest dovedemo na nivo, na kojem će vesti ili prognozu vremena na bilo kojoj TV, moći da pročitaju i žene preko 50 godina, sa viškom kilograma i bez silnih estetskih intervencija plastičnih hirurga. Ne bi smelo da se događa, da žene na javnim funkcijama, ili kako moj komšija kaže ,,u izlogu,, gube posao samo zato što više nisu mlade, lepe i vitke, a za takvu promenu svesti kod poslodavaca, a i kod nas sa ove strane ekrana, neophodno je mnogo serija na temu seksualnih predatora, koji imaju moć i uticaj u društvu.