НЕ ЗНАЈУ КО ЈЕ ПУЦАО НА ЊИХ: Беливук и Миљковић и даље код Звицера, Црногорска полиција наставља истрагу

З. Ускоковић - С. Ђокић

29. 01. 2021. у 07:53

ЦРНОГОРСКА полиција истражује оперативни податак да су у припреми убиства Марка Љубише Кана у Будви, које је требало да се изврши 21. или 22. јануара ове године, учествовали Радоје Звицер, Вељко Беливук и Марко Миљковић Маре.

НЕ ЗНАЈУ КО ЈЕ ПУЦАО НА ЊИХ: Беливук и Миљковић и даље код Звицера, Црногорска полиција наставља истрагу

Фото Ристо Божовић

Према незваничним сазнањима, криптовани телефон пронађен код ухапшеног Лазара Илића, који је наводно требао да убије Кана, открио је могућу везу са поменутом тројицом.

То је сада предмет истраге и прикупљања доказа и других материјалних трагова. Према оперативним подацима српске полиције, Илић, за којим је расписана потерница за убиство Александра Шарца октобра прошле године у Новом Београду, изузетно је близак са Беливуком и Миљковићем. Са друге стране, Кан слови за особу блиску Луки Бојовићу, барској криминалној групи, коју је предводио убијени Алан Кожар и "шкаљарцима".

Иначе, вође навијача Партизанове фракције "Принципи", Беливук и Миљковић остаће до даљег Звицерови гости, у његовој кући у которском насељу Кавачи, недалеко од Тивта. Они су пре два дана саслушани у Специјалном државном тужилаштву поводом сумњи да је покушана њихова ликвидација пред повратак за Србију 22. јануара, али нису били од велике помоћи истрази. Њихови одговори су се сводили на то да не знају ко је хтео да их убије и зашто!

ПРИТВОРИ

РАДОВАНУ Станишићу и Милу Јовановићу, који се сумњиче да су припремали убиство Вељка Беливука и Марка Миљковића, одређен је притвор 25. јануара. Са њима је испитан и Горан Марковић, који се терети да је организовао криминалну групу, али се не прецизира о чему је реч. Посебно, јер тужилац за њега није затражио притвор.

Изјаву, према нашим сазнањима, дао је и Звицер, наводно један од вођа "кавачког клана". Он је, као и његови гости из Србије, избегао одговор. Двојица Београђана на тиватски аеродром су стигла 17. јануара. Блиндираним возилом пребачени су до куће свог домаћина.

Радоје Звицер, Фото: Printskrin

- Истог момента кад смо сазнали да су дошли у Црну Гору, ми смо све урадили, довели њих и њихове домаћине у Одељење безбедности Котор, обавили информативне разговоре, тражили да нам кажу разлоге доласка - рекао је јуче Зоран Лазовић, помоћник директора Сектора за борбу против организованог криминала и корупције Црне Горе.

- Ако нису непријатељи Црне Горе, нема потребе да од било кога страхујемо. Беливук и Миљковић ће бити под присмотром Сектора за борбу против криминала 24 сата и наравно да ћемо их у сваком покушају спровођења криминалне активности спречити.

Према речима Лазовића, грађани Црне Горе нема потребе да страхују oд оне структуре становништва која припада криминалним групама, ако "немамо податке да су негативно настројени према Црној Гори".

- Mедији су последњих дана од Беливука и Миљковића направили хајдуке - тврди Лазовић.

НОСИЛИ ЕКСПЛОЗИВ У БАР

ТРИ особе, које су преносиле пластични експлозив велике разорне моћи, ухапшене су 27. јануара. Како је саопштила црногорска полиција, реч је о Т. Х. М. М. и И. Д. Експлозив је пронађен у возилу М. М. Ова група је намеравала да изврши ликвидацију у Бару. Главни специјални тужилац Миливоје Катнић рекао је да је експлозивна направа, која је прексиноћ пронађена у Подгорици, ручне израде и да је била изузетно разорног дејства.

Требало је да њих двојица, наводно, буду убијена на улазу у тиватски аеродром. Специјално тужилаштво Црне Горе је на јучерашњој конференцији за новинаре навело да је у сарадњи са Управом полиције у протеклих 10 дана спречено више ликвидација. Поред Тивта, како тврде, егзекуције су планиране и у Будви, Подгорици и Бару.

- Једна особа је 22. јануара требало да буде убијена у Подгорици, а две на аеродрому у Тивту - рекао је тужилац Саша Чађеновић. - Криминални план организације је био да у Подгорици изврше убиство тако што би био активиран експлозив испод аута у покрету и то на семафору.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)