АКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ У СОМБОРУ: Санкционисана 102 возача због претицања и алкохола

Ј. Бекић

26. 01. 2021. у 14:42

ПОЛИЦИЈСКА управа у Сомбору, односно Одељење саобраћајне полицције, у локалној акцији појачане контроле саобраћаја усмереној на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, која је спроведена 23. јануара, од 16 часова до поноћи, преконтролисали су 335 возача, од којих је 77 санкционисано због непоштовања саобраћајних прописа.

АКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ У СОМБОРУ: Санкционисана 102 возача због претицања и алкохола

Зоран Јовановић

Том приликом из саобраћаја је искључено 18 возача, од којих је 13 управљало возилом под дејством алкохола, а један под дејством психоактивних супстанци. Полиција је из саобраћаја искључила и тројицу младића који су аутомобилима управљали са пробном возачком дозволом после 23 сата и једног који је имао изречену заштитну меру забрана управљања возилом. Осам возача је задржано у просторијама полиције до истрежњења, односно до 12 часова, а то су укупно 102 возача.


Како наводе у ПУ, највише возача, њих 32, санкционисано је због некоришћења сигурносног појас и због тога апелују на возаче  да буду одговорни према себи и другима, да поштују ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и да користе сигурносни појас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)