СПРЕМНЕ СУ ДА ГА ПОГЛЕДАЈУ У ОЧИ! Милена и Ива могу да поднесу суочавање са Алексићем, исказ ће дати и малолетница која је злостављана

С. Ј. М.

25. 01. 2021. у 21:52

ПОСЛЕДЊА жртва Мирослава Мике Алексића, малолетна девојка из његове школе глуме, оптужује га да ју је сексуално злостављао пре само два месеца. Друга је, како тврди, била жртва пре годину дана.

СПРЕМНЕ СУ ДА ГА ПОГЛЕДАЈУ У ОЧИ! Милена и Ива могу да поднесу суочавање са Алексићем, исказ ће дати и малолетница која је злостављана

Фото: Принтсцреен

Само га је Милена Радуловић оптужила да ју је више пута силовао, и то пре шест година.

Овако је Југослав Тинтор, адвокат глумица Милене Радуловић, Иве Илинчић и још две девојке које терете власника школе глуме "Ствар срца" за силовања и недозвољене полне радње, у понедељак прокоментарисао наводе да је прошао дуг временски период од кривичних дела.

- Најважније је да оне нису стигматизоване, већ препознате као храбре девојке - рекао је Тинтор. - Исказе су давале и по пет сати и причале о страхотама које су пролазиле. Расправљало се у детаље и сада се то слаже у један доказни мозаик. Ти докази ће се проверавати, саслушаваће се сведоци, а биће ангажовани и вештаци.

Тинтор каже да би да може објавио сва три до сада дата исказа и да би тада свима све било јасно:

- Неке девојке ће се суочити са Алексићем. Ива и Милена сигурно хоће, оне то могу и спремне су да га погледају у очи. Трећа девојка је млађа и она није спремна да поднесе тај терет и притисак. У наставку истраге је најважније да се сваки доказ пажљиво сагледа и разјасни, да се не доведе у сумњу њихова истинитост, јер ће од тога зависити одлука. Није важно да се брзо заврши, већ да се квалитетно уради.

Тинтор каже да из досадашњих исказа жртава није стекао утисак да је Алексићева супруга Биљана била саучесник, већ да те девојке њу виде у позитивном светлу.

Југослав Тинтор/Фото М. Анђела

Иначе, саслушање још две жртве у Вишем тужилаштву заказано је за четвртак. Тада ће изјаве давати малолетна девојка и још једна која не жели да јој се открива идентитет. Када ће бити саслушана шеста девојка у тужилаштву, наводе да засад немају информације. Они такође кажу да немају информацију да је шеста девојака, која тек треба да буде саслушана, одустала од тога да буде оштећена, већ жели да буде само сведок у овом случају.

Иначе, поједини родитељи су и вечерас довели децу у школу глуме "Ствар срца" у Кнез Михаиловој улици, али је "час" трајао само десетак минута. Ни вечерас нико од њих није желео да разговара са новинарима, само без речи улазили и излази из зграде.

ПОРУКЕ НА "ИНСТАГРАМУ"

ГЛУМИЦА Ива Илинчић огласила се у понедељак на "Инстаграму". Она је поделила цитат - "Стојим на жртвама милиона жена пре мене, размишљајући шта могу да урадим да ова планина буде виша. Да жене после мене виде даље".

На овој друштвеној мрежи поруку је оставила и Миленина мајка Александра Радуловић:

- До пре недељу дана очекивали смо све осим овакву подршку. Хвала свима и хвала што сте препознали да је ово много више од једног случаја Миленине личне борбе. Љубав и подршка свим Миленама ових наших простора и шире.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)