ИЛИЋ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: У Спуж послата и тројка која је наводно хтела да пуца на Вељка Беливука и Марка Миљковића

Е. В. Н.

25. 01. 2021. у 20:58

КРАЉЕВЧАНИНУ Лазару Илићу (23), који у петак ухапшен у Црној Гори због сумње да је 17. октобра прошле године у Београду нанео смртоносне повреде Александру Шарцу, данас је у подгоричком Вишем суду одређен притвор због сумње да је планирао нову ликвидацију у Будви.

ИЛИЋ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: У Спуж послата и тројка која је наводно хтела да пуца на Вељка Беливука и Марка Миљковића

Фото: В.Н.

Њему се ставља на терет да је са још једним српским држављанином Страхињом Савићем, којем је у понедељак такође одређен притвор, планирао убиство М. Љ., наводно блиског "шкаљарском клану" и барској групи коју је предводио убијени Алан Кожар.

Према неким сазнањима, код Илића су пронађени пиштољ и телефон са крипто заштитом, а наводно је код себе имао и фалсификовани пасош.

У Вишем суду у Подгорици у понедељак су саслушани и Радован Станишић, Мило Јовановић и Горан Марковић, због сумње да су као чланови петочлане групе планирали убиство Београђана Вељка Беливука званог Веља Невоља и Марка Миљковића на аеродрому у Тивту. Њима је одређен притвор до 30 дана и упућени су у КПЗ у Спужу.

Адвокат окривљеног Станишића изјавио је црногорским медијима да је његовом брањенику одређен притвор на предлог Специјалног тужиоца због опасности од бекства, да не би утицао на сведоке и да не би поновио кривично дело. Како се незванично сазнаје, Станишић је у потпуности негирао кривична дела која му се стављају на терет, док се Јовановић бранио ћутањем. Црногорски истражитељи тврде да су хапшењем Станишића, Јовановића и Марковића у петак у Тивту инспектори Специјалног полицијског одељења спречили два тешка злочина.

Према до сада прикупљеним доказима, на Беливука и Миљковића требало је наводно да буде пуцано одмах по њиховом доласку до тиватског аеродрома, односно непосредно након што изађу из блиндираног возила. Истрагом ће се утврдити и да ли је њихову ликвидацију из затвора, како се сумња, организовао Подгоричанин Јанко Вукадиновић, који важи за особу блиску "шкаљарском клану".

Против овог Подгоричанина подигнута је оптужница због организовања криминалне групе, чији је члан Марко Јовановић у самом центру Подгорице убио Милоша Шаковића, који је важио за припадника "кавачког клана". У тој пуцњави страдала је и невина жртва Радивоје Јовановић.

НИЈЕ НА ЛИСТИ НЕПОЖЕЉНИХ

Вељко Беливук је, како кажу саговорници "Новости", још 2018. године скинут са списка особа којима је забрањен улазак у Црну Гору. Он је 17. јануара, преко тиватског аеродрома, допутовао на приморје како би посетио свог пријатеља Которанина Радоја Звицера, који слови за једног од наводних вођа "кавчана". Наш извор очекује да ће се сада испитати колико је пута и када је све Беливук у протекле три године улазио у Црну Гору, као и с ким је све имао контакте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)