ПРВО САСЛУШАЊЕ ПО ТРЕЋОЈ ОПТУЖНИЦИ: Почиње нови процес у суђењу за убиство Оливера Ивановића

Д.З.

22. 01. 2021. у 17:28

ВАЉОН Куртај, судија Судија Специјалног суда у Приштини заказао је прво саслушање у новом поступку у случају убиства Оливера Ивановића за пети фебруар. Према речима адвоката Предрага Миљковића, браниоца Недељка Спасојевића, претрес по новој трећој оптужници заказан је у 9,30 сати.

ПРВО САСЛУШАЊЕ ПО ТРЕЋОЈ ОПТУЖНИЦИ: Почиње нови процес у суђењу за убиство Оливера Ивановића

Фото: Тањуг

- Суд је прихватио наш захтев да закаже претрес по хитном поступку а на овом рочишту у поновљеном суђењу за убиство Оливера Ивановића окривљени ће се изјаснити о кривици - рекао је Миљковић за наш лист док адвокатица Јована Филиповић, браниоц Силване Арсовић, недадашње секретарице Оливера Ивановића истиче да се трећа, допуњена оптужница, готово уопште не разликује од претходних и да је, као и прве две, подигнута без правног утемељења и потребних доказа.

Према новој оптужници, већина осумњичених оптужена је за кривично дело тешко убиство, злоупотребу службеног положаја и откривање службене тајне а наводи се организовање криминалне групе.

Према наводима у њој, за убиство су оптужени Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић и Раде Басара.

Жарко Јовановић је оптужен за злоупотребу службеног положаја, а Драгиша Марковић за откривање службене тајне.

Иначе, прва оптужница у случају убиства Оливера Ивановића подигнута је у децембру 2018. године а лидер ГИ СДП, Оливер Ивановић, убијен је 16. јануара 2018. године, са више хитаца у леђа испред просторија своје странке у Kосовској Митровици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)