"ТУЋИ ЋУ ТЕ ДОК МЕ НЕ ЗАВОЛИШ!": Шокантна реченица која је обележила живот Мирослава Алексића привлачи пажњу јавности

Novosti online

18. 01. 2021. у 13:16

ВЛАСНИК школе глуме Мирослав Мика Алексић приведен је 16. јануара, у станицу полиције, након што га је пет девојака пријавило за силовање или сексуално узнемиравање.

ТУЋИ ЋУ ТЕ ДОК МЕ НЕ ЗАВОЛИШ!: Шокантна реченица која је обележила живот Мирослава Алексића привлачи пажњу јавности

Фото: Принтскрин

Српска глумица Милена Радуловић (26) изнела је тврдње да ју је силовао кад је имала само 17 година, те да се то понављало.

Сада пажњу привлачи интервју који је пре неколико година у емисији "ТВ лица као сав нормалан свет", дао Мирослав Алексић.

Тада је говорио о различитим методама васпитања деце, али се посебно осврнуо на своју баба Љубицу коју је сматрао примером правог ауторитета, али и осталих актера из његовог детињства који су даље утицали на развој његове личности, али и начина васпитања деце у школи глуме где је предавао.

Ово је само део интервјуа из поменуте емисије.

- Имала је реченицу: "Е, тући ћу те док ме не заволиш!"... Није тукла децу, али је говорила да постоји облик присиле, односно да не можеш ти баш све што хоћеш. У већини кућа је изборено право детета, уз помоћ детета, да је оно равноправно и може шта год хоће… Ма не може шта хоћеш! Не можеш никада. Није ствар ограничења, него смисла - рекао је професор.

Оно што провејава све време је та љубав и нежност о којој причас о својој баби Љубици. Та иста љубав проткана је и овде на Космају, на твојој чукундедовини по оцу?

- Да, мој деда, Лека, Љубичин отац, је био мали ситан човек… Бистар и брз. Она га је обожавала. Кад Лека оде и када га нема, ма то је дрвље и камење. Али како се он појави из даљине то је метаморфоза у сваком облику, она почиње да се топи. То је љубав која је трајала пред мојим очима до краја њиховог живота. Лека је био коцкар, јурио је жене и стизао. Посебна ствар, био је човек који муца. Био је одличан зидар и добар мајстор. Ја сам се појављивао на тој грађевини када је требало. А он је са собом носио и штап, јер ниси ти ту само да додаш, него и на време да додаш - испричао је Мика.

- Лето, ми у кући, овде у стану у Београду. Он је дошао, а моји другови су били ту. Он је био коцкар па смо са њим играли "ајнц". Сви смо били голи или полуголи, али Лека није имао намеру да нам врати ни гаће. Он је тако озбиљно схватао коцку. Онда сам га питао зашто он муца, а Лека је одговорио: "Право да ти кажем да добијем на времену"... Њему је стално фалило време да објасни где је, с ким је и остало - додао је Алексић.

- Нижу се те године, очигледно. Ја мислим да је можда важније колико ћу још дуго и надам се да ће то бити још оволико. Али то је питање и осећања и крштенице и разних неких ствари. То је та варијанта у којој треба мислити, пронаћи и имати само свој угао гледања - одговорио је Мика изокола на питање колико дуго воли супругу Биљану.

Затим се присетио свога оца.

- Један једини пут ми је отац показао да је отац и да демонстрира шамар. И то је рекао да је то показна вежба. Имао сам 15 година. Ишао сам улицом, тада сам већ пропушио. Иза мене су била метална врата од дворишта, гледам и периферним видом контролишем да ли ми долази отац. Али све то радим док пушим. Нисам знао како, али се одједном он појавио на пет метара од мене. Истог момента сам бацио цигарету чији је жар упао у моју кошуљу. Он је видео да се ја димим, али ми ништа није рекао. Касније за ручком сам због тога добио шамар од оца - открио је Алексић.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)