НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ НЕЂЕЉКУ ЂУРОВИЋУ: Вештаци проценили да је био опијен, биће саслушани и полицајци

Новости онлине

18. 01. 2021. у 10:26

У ВИШЕМ суду у Београду данас се наставља суђење Неђељку Ђуровићу (31), који је оптужен да је 27. јануара 2019. године испред зграде у Улици Димитрија Туцовића у Београду убио студента Милоша Милеуснића (24).

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ НЕЂЕЉКУ ЂУРОВИЋУ: Вештаци проценили да је био опијен, биће саслушани и полицајци

Фото приватна архива

Данас би требало да буду саслушани полицајци који су водили Неђељка на место убиства.

У суд су стигли Милошев отац, Горан Милеуснић, и Милошеви пријатељи, као и мајка оптуженог Ђуровића.

На претходном рочишту, које је одржано 24. децембра 2020. године, вештак Бранко Мандић је проценио да је у ноћи убиства Ђуровић био у стању лаке опијености, а на основу Ђуровићевог исказа да је попио 5 до 6 пелинковаца. Мандић сматра да је у питању једноставна алкохолна опијеност, а не и алкохолисаност.

Извршен је и увид у исказе раније испитаних сведока.

Ђуровић је у фебруару прошле године, на почетку суђења, негирао да је 27. јануара 2019. године рано ујутру насмрт избо ножем Милеуснића, студента из Чачка, који је од задобијених повреда преминуо у Ургентном центру Клиничког центра Србије.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва се терети за кривично дело тешко убиство на подмукао начин, за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

Почетком јула прошле године на суђењу, вештак који је вештачио ДНК трагове на ножу којим је усмрћен Милеуснић, изнео је мишљење да је на дршци ножа пронађен ДНК траг оптуженог Ðуровића, док је на сечиву пронађен траг Милеуснићеве крви.

Ђуровић је ухапшен убрзо након злочина и од тада је у притвору.

Према писању медија, Ђуровић је из имућне породице из Пожаревца, али годинама живи у Београду, где су му родитељи купили стан.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)