ШЕСТ СТРОГИХ ПРАВИЛА МИКИНЕ ШКОЛЕ: Ако би га дете слагало, морало је да уради ово

Новости онлине

18. 01. 2021. у 09:47

ШЕСТ СТРОГИХ ПРАВИЛА МИКИНЕ ШКОЛЕ: Ако би га дете слагало, морало је да уради ово

Фото: Принтскрин

ПОЗНАТИ српски редитељ и учитељ глуме Мика Алексић приведен је због оптужби глумице Милене Радуловић да ју је силовао док је била малолетна, а Милена је за домаће медије испричала како је изгледао боравак у његовој школи глуме.

А у Микину школу глуме ишли су многи који данас у глуми нешто значе. Генерације деце су следиле његова правила!

Правила су била сурова и било их је шест, а деца су добијала “увијене” претње ако проговоре родитељима шта се у школи догађа.

Прво правило је било, каже Милена, “благо нишчима духом, њихово је царско небеско”. Друго, “не љутим се ја што ви мене лажете, него што ви мислите да ја вама верујем”. Када би га неко слагао, добијао је задатак да 1.500 или 2.000 пута напише у свеску то прекршено правило.

Треће правило је било “у групи нема самоуправљања, само Мика управља”, четврто “у групи нема заљубљивања, јер то квари пријатељство”, а пето “у групи се навија за ОФК Београд”. Шесто правило се односило на кашњење. “Нико се у гаће није уср’о што му је нужник далеко, но што је касно кренуо”, говорио је Алексић, како каже Милена Радуловић.

Можда и најнеобичнија ствар било је Алексићево својеврсно “поништавање” родитеља и њихове улоге у животима деце која су похађала његове часове.

– Родитељи нису смели да буду присутни, нити је Мика комуницирао с њима. Да ли на основу тога одакле су, или због занимања, увек је постојало нешто чиме би понижавао родитеље у разговору са њиховом децом. Дешавало се да је то некима сметало, па су напуштали групу. Мика је за њих говорио да су лењи и слаби – прича Милена Радуловић.

Полиција и тужилаштво ће укрстити изјаве свих пет девојака како би уврдили шема функционисања глумачке школе Мике Алексића. Некада, примера ради, није изгледало сумњиво што Мика Алексић није желео да има икакав контакт с родитељима полазника. Сада то изгледа другачије.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)