БОРБА СА ПЕДОФИЛИМА МОРА БИТИ БРУТАЛНА: Даница Грујичић се огласила о Алексићу, послала најјачу поруку младој глумици

Танјуг

18. 01. 2021. у 08:35

ДИРЕКТОРКА Института за онкологију и радиологију Србије Даница Грујичић захвалила је Милени Радуловић, која је оптужила власника школе глуме у Београду Мирослава Мику Алексића за злостављање, на показаној храбрости и снази и поручила да борба са педофилијом и силоватељима мора бити брутална и без изузетка.

БОРБА СА ПЕДОФИЛИМА МОРА БИТИ БРУТАЛНА: Даница Грујичић се огласила о Алексићу, послала најјачу поруку младој глумици

Фото: Принтсцреен

- Обрачунати са са личним страховима и траумама је подвиг! Ово је велики подстрек за све жртве сваког монструма. Свако ко је претрпео било какву трауму мора да зна да није сам и да постоји механизам како да се суочи са тим, кроз породицу, кроз друштво и кроз институције. Борба са педофилијом и силоватељима мора бити брутална и без изузетка, било да се ради о јавној личности или анонимусу - навела је Грујичић.

Нажалост, констатовала је Грујичић, често жртве због осуде појединаца у друштву потискују то у себи.

- Слично је као и са болеснима. Уместо да стид и кривицу сносе почиониоци, то се пребацује на жртве, осамљују се и носе то у себи или се боре сами са собом. Не постоји оправдање за такав злочин, поготово што је ово урадено у институцији која је радила се децом и очигледно рађено систематски, искоришцавајући поверење деце - навела је Грујичић.

Она је деци која проживе овакве страхоте и женама које проживљавају насиље поручила да постоји решење "и ми сви заједно сваки пут морамо дићи глас за њих и макар тада их заштитити".

- Драго ми је да видим да је једна млада особа успела да се избори сама са собом, да охрабри друге жртве и да упали рефлектор на наше друштво и осветли злочин! НИСИ САМА! - написала је докторка Грујичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)