ТРАГЕДИЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА СРБИЈУ: Ово је Бисера коју је убио бивши муж - познаници тврде "Енедин је тешко поднео развод"

Н. Кочовић

16. 01. 2021. у 21:11

ТРАГЕДИЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА СРБИЈУ: Ово је Бисера коју је убио бивши муж - познаници тврде Енедин је тешко поднео развод

Фото: Друштвене мреже

ТРОСТРУКО убиство и рањавање троје људи десило у суботу у зору у селу Расно на Пештеру, у општини Сјеница.

Енедин Турковић (44), из Долића крај Сјенице, усмртио је бившу супругу Бисеру Шемовић (44), њене родитеље Фехима (64) и Шефку (60), а тешко ранио шурака Бекима (40) и још двоје комшија, Зинету А. и Невзета А. који су се ту затекли, да би после бекства и полицијске потере која је стегла обруч око њега, само себи пресудио!

Крвопролиће се, према причи житеља овог пештерског села, десило у породичној кући Шемовића, угледне породице из овог краја и то пред малолетном децом бивших супружника Енедина и Бисере, који су се прошле године развели.

Према незваничним информацијама, Енедин Турковић се рано ујутру појавио у дому Шемовића, у којем су биле и комшије. Дошло је до расправе и свађе, након чега је он запуцао и на лицу места усмртио бившу супругу, таста и ташту, тешко ранио шурака, а лакше двоје комшија који су се затекли у кући у време крвавог пира.

- Ништа нисам чуо, никакву пуцњаву или вриску. Мој син је затекао Бекима рањеног у дворишту, унео га је у ауто и запутио се ка болници у Новом Пазару, а мене је позвао и рекао да се нешто страшно десило. Отрчао сам до њихове куће и затекао стравичан призор - прича Рамиз, рођак и комшија Шемовића.

Бивши супружници, Енедин и Бисера живели су у Немачкој, а према речима мештана Расна, развели су се пре годину дана. Током новогодишњих празника дошли су у завичај, а Бисера је планирала за дан или два да се врати за Немачку. Рањене комшије су, наводно, кобног јутра дошле да је испрате на пут.

- Стварно не знам разлоге зашто су се развели и шта се дешавало између њих двоје. Деловало је да су до тада имали складан брак. Енедина сам знао површно, из добре је куће, није ми изгледао проблематично и као неко ко би могао да учини овакав монструозан злочин. И даље не могу да верујем да је ово урадио и то пред децом која ће ову трауму носити читавог живота - прича један од окупљених испред дома Шемовића.

Познаници бивших супружника кажу да је Енедин тешко поднео развод, да је био љубоморан и да претпостављају да би љубомора могла бити окидач за овај страшан злочин.

Након троструког убиства и рањавања још троје људи, Енедин Турковић је побегао у непознатом правцу. Јаке полицијске снаге, уз подршку хеликоптера, по веома хладном времену, снегу и ветру, сатима су претраживале овај део Пештерске висоравни.
Осумњиченог су лоцирали у његовом родном селу Долиће, близу границе са Црном Гором, због чега су претходно били блокирани путни правци да не би прешао у другу државу.
Након што су полицајци позвали појачање и опоколили га, увидевши да не може да побегне, убица Енедин Турковић је извршио самоубиство.

Његовом смрћу вероватно је остала мистерија шта је допринело да се одлучи на стравичан злочин и пресуди бившој супрузи, тасту и ташти, а тешко рани шурака и пуца у недужне комшије.

РАЊЕНИ БЕКИМ КРИТИЧНО

РАЊЕНИ у пуцњави су пребачени у новопазарску Општу болницу. Повреде Бекима Шемовића су опасне по живот, док је стање двоје комшија, Зинете А. и Невзата А., стабилно.

- Пацијент је примљен са вишеструким повредама грудног коша и десне руке, опасним по живот. Оперисан је, али је његово стање и даље критично. Под константним је надзором лекара - каже начелник Одељења хирургије Изет Тутић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

El Pibe

16.01.2021. 23:24

Ovo ce se desavati dokle god se ne promeni zakon o braku. Stupanjem u brak zavetuje se pred drzavnom zastavom u opstini i pred oltarom u crkvi na vernost do kraja zivota ... sta dobija onaj koji je posteno izvrsavao svoje obaveze u braku a ostane izneveren? Pritom ulozio je brak pola zivota. Saucesce porodici.

Ja sam

17.01.2021. 03:02

@El Pibe - Нема олтар, нема црква, нема Божији благослов, ово су муслимани. Елем, издаја је један од најтеже прихваћених чинова, поготово емотивна, од брачног партнера, тако да ће се овакви злочини увек дешавати.