"НИЈЕ БИЛО СПАСА ЗА БРАЋУ": Светислав и Бранислав изгорели у породичној кући, потресне детаље открио трећи брат

Б. Грујић

16. 01. 2021. у 14:14

НИЈЕ БИЛО СПАСА ЗА БРАЋУ: Светислав и Бранислав изгорели у породичној кући, потресне детаље открио трећи брат

Фото: Б. Грујић

ПИТОМО банатско село Орловат, у којем је рођен и одрастао Урош Предић, задесила је велика трагедија.

У пожару који се у ноћи између петка и суботе догодио у породичној кући Радонићевих, изгорела су два брата, некадашњи радници зрењанинске Пиваре, Светислав (62) и две године млађи Бранислав, који су у кући живели сами.

Узрок пожара, који је захватио и скоро потпуно уништио кућу, још увек није познат, али се претпоставља да је неисправан оџак и шпорет "смедеревац" који су ложили, кривац што су се угасили животи, два брата, који су били тешко покретни и обојица у инвалидској пензији.

Како прича комшија Небојша Голубовић, који је затекао два угљенисана леша у дворишту породичне куће Радонића, све се десило око пола три ујутру.

- Чуо се прасак, пао је оџак у моје двориште. Нешто је експлодирало, ја сам истрчао а сестра је звала ватрогасце. Утрчао сам да видим да ли могу да их упозорим, помогнем, међутим када сам ушао нашао сам један леш, истрчао сам да кажем сестри да има и мртвих.

Фото: Б. Грујић

Страдали Бранислав и Светислав Радонић
 
 

Како даље прича, вратио се унутра, пошто је знао да ту живи и Светислав, али је видео и његово тело. Након тога, како каже, изашао је, јер од ватре није могао да приђе, и позвао њиховог брата Миленка.

Брат Миленко, са тежином у гласу, каже, дошао је чим му је комшија јавио шта се догодило.

- Држао ме је, кренуо сам у кућу да их спасем, али видео сам да су тела угљенисана, могао сам само да чекам полицију и ватрогасце.

- Ватрогасци из Зрењанина су дошли за 15 минута, људи су се борили али није било спаса за браћу. Кућа као кућа, уради се, али за животе ми је жао - прича Миленко.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)