МИЛАНА СУ УБИЛИ БЕЗ РАЗЛОГА: Мајка страдалог младића из Филаделфије неутешна - није рекао ништа погрешно! (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

15. 01. 2021. у 19:01

МАЈКА Милана Лончара (25), који је убијен док је шетао пса у Филаделфији, каже да се види да њен син није пружао отпор нити је код себе имао новац у тренутку када је нападнут.

МИЛАНА СУ УБИЛИ БЕЗ РАЗЛОГА: Мајка страдалог младића из Филаделфије неутешна - није рекао ништа погрешно! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принсткрин

- Убили су га без разлога... Није имао новца код себе, није узвратио, није рекао ништа погрешно. Нема смисла, једноставно нема смисла ни разлога за ово што се догодило,  понављала је његова неутешна мајка Ејми Лонсбери у потресној исповести за америчке медије.

Да Милан није испровоцирао напад у којем је убијен, потврдила је локална полиција рекавши да је туче ни напада није било. Они су саопштили да није јасно зашто је у Милана пуцано јер се на снимку види да се није опирао нити дошао у било какав сукоб са пљачкашима.

Младић је преминуо на плочнику у среду увече а полиција и хитна помоћ затекли су га како лежи на плочнику и у руци држи поводац. У том тренутку још је био жив али је јако крварио пошто је био метком погођен у груди.

Фото: Принсткрин

 

Милан је у децембру 2019. дипломирао инжењерство на Универзитету Филаделфија где га се сећају као доброг и вредног студента. Његова мајка рекла је за ТВ НБЦ10 да је њен син почео да ради пре само годину дана као грађевински инжењер.

Иако истрага тек треба да открије шта се тачно догодило и да ли је Милан био само насумична жртва двојице пљачкаша, снимак који су забележиле надзорне камере показује да је мирно шетао пса и да није пружао отпор чак ни када су га пљачкаши опколили. Све то, ипак, мала је утеха за Ејми Лонсбери.

- Планирао је да започне заједнички живот са својом девојком. Већ су почели да доносе ствари. Били су узбуђени, све му се слагало у животу и једноставно није фер... - рекла је мајка и додала да верује да иза бруталног убиства њеног сина стоје - деца.

- Мислим да су била деца и то са оружјем. Како су добили оружје? Како?! - питала се мајка.

На снимцима са надзорних камера, али ни фотографији коју је локална полиција објавила понудивши награду од 20.000 долара за информације о убицама, лица се не виде.

Из полиције су првоосумњиченог описали као особу средње висине, која је носила црну јакну са капуљачом, црни бејзбол качкет и заштитну маску, црне панталоне и спортске патике. Наводе и да је био наоружан полуаутоматским пиштољем. Други осумњичени описан је као мршава особа средње висине, носио је црну јакну са капуљачом, белу заштитну маску, фармерке и црну обућу.

- Заиста бих волела да знам зашто? Шта су радили, да ли им је заиста био потребан новац? Или су ипак били љути и желели да изврше насиље? Немам те одговоре, али заиста бих волела да разумем - каже Миланова мајка.

Подсетимо, Милана Лончара (25) су на сред улице пресрела, а затим и убила двојица мушкараца који претходно покушали да га опљачкају. На снимку који су забележиле надзорне камере, може се видети како Лончару прилазе двојица мушкараца, један му прилази са леђа, док други прилази лицем окренут ка њему са пиштољем у руци.

На почетку, чинило се да мушкарци само прете Лончару пиштољем како би им дао новац који има у својим џеповима. Међутим неколико секунди касније, један од разбојника испалио је хитац у младићеве груди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)