БЕКО ПОНОВО СВЕДОЧИ: Ново суђење Александру Здравковићу за покуша убиства бизнисмена

В.Н.

10. 01. 2021. у 21:44

БИЗНИСМЕН Милан Беко позван је да данас сведочи на поновљеном суђењу Александру Здравковићу, оптуженом да је покушао да га убије у новембру 2014. године испред његове куће на Сењаку.

БЕКО ПОНОВО СВЕДОЧИ: Ново суђење Александру Здравковићу за покуша убиства бизнисмена

Фото М. Анђела

Поред Бека, који је и раније саслушаван у својству оштећеног, суд би требало да испита и вештака.

Беко је на првом саслушању рекао да би Здравковић могао да буде нападач који је пуцао на њега, али то није могао да тврди са сигурношћу. Здравковић је оптужен као непосредни извршилац покушаја убиства Бека, заједно са једним Н. Н. лицем. Он је на почетку поновљеног суђења поново негирао те оптужбе пред Вишим судом у Београду.

Здравковићу се суђење понавља по налогу Апелационог суда у Београду, који му је у јулу укинуо осуђујућу пресуду и наложио да му се суђење понови, а тада му је укинуо и притвор у којем је био четири године, од хапшења у јулу 2016.

Здравковић је укинутом пресудом био осуђен на 10 година затвора, а од јула је у кућном притвору. Терети се за кривично дело тешко убиство у покушају.

Маја Адровац је у овом поступку правоснажно ослобођена оптужби да је помагала у извршењу кривичног дела. Она је супруга Ивана Адровца, који је довођен у везу са покушајем ликвидације Бека, али никада није испитан нити оптужен и тренутно је у Швајцарској у затвору, осуђен на 14 година због разбојништва.

На Бека је пуцано 14. новембра 2014. године, када се колима враћао с посла у своју кућу на Сењаку. Том приликом је рањен његов возач Драган Драгаш.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Preky

10.01.2021. 23:19

Još jedna potvrda slabosti tužilaštva. Praksa je pokazala da ako kod KD ubistva u pokušaju tužilaštvo svoj dokazni postupak bazira na izjavi žrtve u pravilu ta optužnica pada...Gospodo tužioci, budite majstori svog zanata i prikupite materijalne a ne lične dokaze Ako to niste u stanju, nemojte se baviti ovom profesijom...Hvala