НЕВИЂЕНА ПРЕВАРА ПРИЛИКОМ ПРОДАЈЕ КОЛА: Наговорио Врањанца да му остави аутомобил на одређеном месту, па нестао

Ј.И.

05. 01. 2021. у 21:09

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С. А. (25) из Тополе због сумње да је преварио Врањанца који је преко огласа на интернету продавао свој аутомобил "bmw 320".

НЕВИЂЕНА ПРЕВАРА ПРИЛИКОМ ПРОДАЈЕ КОЛА: Наговорио Врањанца да му остави аутомобил на одређеном месту, па нестао

Фото Илустрација

Наиме, ухапшени се с продавцем договорио да му аутомобил довезе у Смедеревску Паланку, а затим га је, под изговором да не може да изађе са посла, наговорио да аутомобил остави на одређеном месту, након што му он електронским путем уплати договорени износ од 300.000 динара.

Продавац је пристао на такву трансакцију, дао му је број текућег рачуна, а осумњичени му је телефоном послао снимак екрана са његовог наводног налога за електронско банкарство.

Продавац је оставио аутомобил са кључевима на договореном месту и отишао. Међутим, кад је схватио да му није стигла уплата, пријавио је случај полицији.

Полицијски службеници су идентификовали осумњиченог и утврдили да је користио "демо" верзију апликације за електронско банкарство која дозвољава само припрему и попуњавање формулара, али без могућности трансфера новца, саопштила је ПУ Смедерево.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен основном јавном тужиоцу у Великој Плани, док је аутомобил одузет од њега и биће враћен превареном власнику.

Полицијска управа у Смедереву апелује на грађане који сумњају да су на овај или сличан начин преварени, да се јаве најближој полицијској управи или полицијској станици, јер постоје индиције да је осумњичени преварио више грађана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)