ПУТЕВИ УЗЕЛИ ЈОШ 481 ЖРТВУ: Ове године 13 одсто мање саобраћајки

В. Н.

30. 12. 2020. у 21:29

У току ове године, закључно са 27. децембром, у саобраћајним незгодама у Србији страдала је 481 особа, што је најмањи број страдалих на путевима од када се прати стање безбедности саобраћаја, предочено је на данашњем састанку министра унутрашњих послова Александра Вулина и руководилаца Управе саобраћајне полиције.

ПУТЕВИ УЗЕЛИ ЈОШ 481 ЖРТВУ: Ове године 13 одсто мање саобраћајки

Фото Д. Миловановић

Број саобраћајних незгода у односу на прошлу годину смањен је за 12,79 одсто, а полиција је открила и санкционисала 900.000 саобраћајних прекршаја, наводи се у саопштењу МУП-а.

Поред резултата рада у 2020, на састанку су разматране мере које ће полиција предузети током предстојећих новогодишњих и божићних празника како би се осигурала безбедност на путевима.

Министар је апеловао на грађане да током новогодишње ноћи поштују епидемиолошке мере и поручио да ће полиција радити појачаним интензитетом и да ће сви они који се буду оглушили о прописане мере бити санкционисани.

- Здравље људи је на првом месту. Будимо одговорни и савесни. Нову годину дочекајте у својим кућама са својим породицама - поручио је Вулин и позвао грађане да и током празника поштују саобраћајне прописе, да не возе под дејством алкохола.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Aleks

31.12.2020. 11:22

Ako se uzme u obzir znacajno smanjenje obima saobracaja, ovo nije napredak, a kad se uzme u obzir da su outeci sve bolji, i da magistrala smrti vise to nije, ovo je los rezultat. Vozaci, biciklisti, motocikisti, pesaci i policija ne da nisu nista dobro uradili, nego su bili katastrofalni, gori nego ikad. Potrebna je snazna kampanja za saobracajnu kluturu, umesto gluoavih emisija na TV.