И РАНИЈЕ СЕ СВАЂАЛИ ЗБОГ ТАРТУФА: Шта је све претходило убиству браће Јеличић у шуми у атару села Јарак

С. КОСТИЋ

06. 12. 2020. у 21:08

БРАЋА Предраг (43) и Станислав (37) Јеличић из Футога, убијени су у недељу око 8.30 у шуми у потесу села Јарак код Сремске Митровице, како се сумња након сукоба са двојицом браће, Небојшом Е. (36) из Сремске Митровице и Дејаном Е. (38) из Јарка.

И РАНИЈЕ СЕ СВАЂАЛИ ЗБОГ ТАРТУФА: Шта је све претходило убиству браће Јеличић у шуми у атару села Јарак

Место где се догодио крвави обрачун

До трагедије, каква се још не памти овде, дошло је, када су браћа Јеличић секирама напали Дејана и Небојшу, да би Дејан у самоодбрани испалио неколико хитаца из пиштоља и убио двојицу браће.

Шума у близини Саве, у потесу Туријан која је позната по најскупљим гљивама на свету - тартуфима, довела је до крвавог злочина, показују први резултати полицијске истраге.

- Четворица мушкараца највероватније су се сукобила током потраге за тартуфима, јер су и раније ту били виђени на терену. Тог јутра када су се срели у шуми, прво је дошло до вербалног сукоба, а онда је један од браће Јеличић потегао секиру на њих, да би затим Дејан пуцао у обојицу браће, а након тога позвао Хитну помоћ - каже наш извор из полиције.

У Општој болници у Сремској Митровици, портпарол Биљана Сремчић потврдила је, за "Новости", да су двојица браће била хоспитализована у овом медицинском центру и да су они након указане лекарске помоћи пуштени на кућно лечење.

- Код мушкарца Д. Е. констатоване су повреде главе, грудног коша и на лицу, након интервенције хирурга, ортопеда и оториноларинголога он је пуштен на кућно лечење, док су код Н. Е. констатоване лакше телесне повреде главе и он је пуштен на кућни опоравак - рекла је Биљана Сремчић.

Да је постојао одраније сукоб између ове браће, за наш лист, потврдили су и мештани села Јарак, који кажу да је све ово могло да се реши на много бољи начин.

- Футожани су одраније познати, јер су често долазили да ваде тартуфе, али имали су и размирице са браћом Дејаном и Небојшом, да ли због територије - каже један од мештана из села Љ. М. који каже да је Дејан мало преке нарави.

На његову причу надовезује се још један Јарчанин, који не жели да му име спомињемо, он каже да Дејан воли да се прави јак.

- Родитељи су му веома фини људи, а Дејан воли да се прави важан, недавно је био добио батине, ваљда због те његове дрскости. Обојица браће су ожењена и имају децу, Небојша живи у Сремској Митровици са породицом - прича овај човек.

Приватна архива

ФУТОЖАНИ ЖАЛЕ ЗА ЈЕЛИЧИЋИМА

ФУТОГ је у недељу потресла страшна вест да су рођена браћа Предраг и Станислав Јеличић смртно страдали у шуми код села Јарак у Срему, где су отишли у недељу рано ујутро како би тамо тражили тартуфе. О детаљима ужасне трагедије, шта јој је претходило и због чега се све десило, познаницима и пријатељима још је непознато.

- Знам само да се десило велико зло - кратко каже један познаник породице настрадалих. - Иза њих је остало петоро деце, супруге и родитељи. Старији Предраг има троје, а млађи Станислав двоје деце. Њих двојица имају још једног брата који је у Немачкој. Страшна трагедија их је задесила и завила у црно.

По ономе што се могло чути међу мештанима Футога, старији брат је радио у фирми која се бави израдом ортопедских помагала, док је млађи наводно имао неки приватан посао, а бавио се и псима. Станислав је, кажу, и раније одлазио у потрагу за тартуфима. У недељу је са њим пошао и старији брат. (Љ. П.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)