СРБИН УХАПШЕН У ПОДГОРИЦИ ЗБОГ ПЛАНИРАЊА УБИСТВА: Мењао презиме, пронашли му пиштољ са избрисаним бројем

Новости онлине

05. 12. 2020. у 22:25

ДРЖАВЉАНИН Србије Срђан В. којег су припадници Специјалног тима полиције ухапсили пре два дана у Подгорици сумњичи се за планирање ликвидације Александра Ј.

СРБИН УХАПШЕН У ПОДГОРИЦИ ЗБОГ ПЛАНИРАЊА УБИСТВА: Мењао презиме, пронашли му пиштољ са избрисаним бројем

Илустрација полиција Фото АП

Он је приликом хапшења имао пиштољ са 14 метака, док је један био у цеви.

Срђан В, који је ухапшен мало пре него што је требало да изврши ликвидацију, на себи је приликом хапшења имао неколико слојева одеће. Како истражни органи верују, идеја је била да један део одеће може да одбаци када изврши ликвидацију. Такође, код себе није имао мобилни телефон.

Неколико минута након хапшења испред зграде се појавио Јабучанин који је, који је верује се, био потенцијална жртва. Како пишу црногорски медији, Срђан В. се раније презивао другачије, али је променио презиме.

Током саслушања код специјалног тужиоца Саше Чађеновића, он је негирао кривична дела која му се стављају на терет и оптужио полицију да су га тукли како би изнудили признање. Због тога је тражио да у тужилаштво дође неко из Амбасаде Србије како би био сигуран да ће тужилац констатовати повреде.

Из српске амбасаде незванично је саопштено да су позвани у тужилаштво тим поводом, али да не могу да износе детаље јер се ради о предмету са ознаком тајности.

Срђан В. је био и у Ургентном центру, где је лекар сачинио извештај, а, према незваничним сазнањима имао је повреде испод очију у виду подлива. Није познато да ли је повреде задобио у полицији, како то он тврди, или раније, па ће то, по налогу тужиоца, утврдити вештак медицинске струке.

Илустрација полиција Фото Depositphotos

Како се већ писало, полиција је тог дана хапшења добила дојаву да се испред зграде у близини Везировог моста, где и живи особа за коју се верује да је била мета, налази сумњиво лице.

Припадници специјалног тима Црне Горе, одмах су дошли и легитимисали млађу особу која је код себе имала документа на име Срђан В. Одузели су му торбицу и пронашли пиштољ без фабричког броја. Неколико минута касније ту је прошао и младић који је наводно требало да буде ликвидиран. Осумњичени је управо у тим моментима ухапшен, а припадници полиције су се упутили ка штек стану где је боравило Србин за којег се верује да је близак "шкаљарском клану".

Током саслушања у полицији Срђан В. је рекао да нема везе са планирањем убистава као и да не познаје младића који је, према сумњама полиције, требало да буде мета.

(Дан)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)