ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗА ЧЕТИРИ СМРТИ: Изречена пресуда за несрећу на Ибарској магистрали - "да је возио спорије, могао је да избегне судар"

Novosti online

02. 12. 2020. у 14:46

НИКОЛА Михаиловић осуђен је на четири године затвора због саобраћајне несреће на Ибарској магистрали.

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗА ЧЕТИРИ СМРТИ: Изречена пресуда за несрећу на Ибарској магистрали - да је возио спорије, могао је да избегне судар

Фото: Н. Скендерија

Он је у стању тешке алкохолисаности возио брже од 117 километара на час и тако изазвао опасну ситуацију.

Како је наведедно, да је возио дозвољеном брзином од 50 километара на сат, могао је да избегне судар.

Део кривице сноси и возач дачије јер се без застајања укључио на Ибарску и није видео да долази БМВ.

Михаиловић је пуштен је у кућни притвор до позивања на издржавање казне.

Подсетимо, несрећа се догодила у августу прошле године, када су погинули Катарина Иванковић, Александар Саватић, Ђорђе Белушевић и Ђорђе Суботић.

У октобру је у Вишем суду гледан снимак са оближње надзорне камере.

На њему се види како се "дачија" у којој су погинула три момка укључује на Ибарску, а затим се у њу трен касније са "леђа" закуцао "бмв" у којем је настрадала Катарина.

Саобраћајни вештаци су на основу овог снимка закључили да су пропусте који су на крају довели до удеса направила оба возача и Михаиловић који је био за воланом "БМВ", али и Саватић, који је возио "дачију" и настрадао у тој несрећи.

- Неспорно се види да се "дачија" није зауставила пре укључења на главни пут, али је возач успорио, а кад је кренуо да се укључује убрзао је. Међутим, његов пропуст је што није проверио да ли му са десне стране долази возило, јер би онда видео "бмв" који је био удаљен 42 метра и одсутао би од укључивања или га је видео, али је погрешно проценио да може да се укључи - казао је вештак. - "Бмв" је ишао преко 100 километара на час, а да се кретао 50 км/х, колико је највише дозвољено на тој деоници, онда се могао зауставити и избећи удес.

Вештаци су утврдили и да је од тренутка кад се "дачија"укључила на Ибарску и кад је њена задња светла возач "бмв" могао да види, па до тренутка судара прошло свега 1,3 секунде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)