МУЊЕВИТА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Огласио се Вулин поводом хапшења осумњичених за убиство у Белвилу

Novosti online

24. 11. 2020. у 10:33

У БЕОГРАДСКОМ насељу Белвил, 12. новембра, десила се мафијашка ликвидација Бојана Мирковића.

МУЊЕВИТА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Огласио се Вулин поводом хапшења осумњичених за убиство у Белвилу

Александар Вулин

- Са великим поносом могу да кажем да су, у изузетно кратком временском периоду, припадници Управе криминалистичке полиције и сви припадници Министарства унутрашњих послова успели да ово страшно, брутално мафијашко убиство расветле до краја. Синоћ је ухапшена особа Л.Т. коју основано сумњичимо да је непосредни извршилац убиства. Пре њега ухапшена су и два саизвршиоца, а са Л.Т. синоћ још један као и њихови непосредни помагачи који су покушавали да га пребаце на простор Босне и Херцеговине и да избегну правду - изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

- Злочина је било, злочина ће бити, али припадници Министарства унутрашњих послова неће дозволити да ни један злочин буде нерасветљен и да било какав мафијаш у нашој земљи може да избегне правду, може да избегне закон. Председник Александар Вучић је објавио рат мафији. Сви припадници Министраства унутрашњих послова тај рат воде искрено, пожртвовано и успешно. Хоћу да се захвалим сваком од њих, хоћу да им се захвалим у име грађана Србије што су ова земља и овај град безбеднији данас и што ће ова земља бити безбеднија и сутра - поручио је министар Вулин.

Начелник Управе криминалистичке полиције, Дејан Ковачевић, прецизирао је да су, „у циљу расветљавања свих околности догађаја, припадници Министарства унутрашњих послова у току ноћи лишили слободе Л.Т. (1998) из Београда, као и Д.К. из Београда и Ф.И. црногорског држављанина са Цетиња, који су вршили припрему бекства на територију Босне и Херцеговине. Лице Л.Т. је директни извршилац наведеног кривичног дела, лице Д.К. је саизвршилац у наведеном кривичном делу а улога црногорског држављанина са Цетиња ће бити накнадно утврђена."

- Припадници Министарства унутрашњих послова настављају одлучну борбу против свих видова организованог криминала - поручио је Ковачевић.

Снимак хапшења погледајте КЛИКОМ ОВДЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mišo Peć

24.11.2020. 10:52

Kada je gospodin Vulin postavljen za ministra policije odmah sam znao da će on istog momenta započeti posao unutar MUP-a na boljoj organizovanosti i efikasnosti u borbi protiv kriminala u Srbiji.Evo ih odmah ti rezultati i stižu i nadam se da u budućnosti neće biti nerasvetljenih ubistava,sve pohvale za ministra i sve policajce koji su učestvovali na ovom brzom rasvetljavanju ubistva i hvatanju počinilaca ovog ubistva.