ПРЕДАО СЕ КАД ЈЕ ЧУО ДА ГА ТРАЖЕ Адвокат ухапшеног за убиство Бојана Мирковића тврди: Мој брањеник у време злочина није био у Београду

З. УСКОКОВИЋ - С. Ј. МАТИЋ

23. 11. 2020. у 22:46 >> 22:47

ВИШЕ јавно тужилаштво у Београду донело је наредбу о покретању истраге против Ивана Н.(39), рођеног у Никшићу, са пребивалиштем у Београду, као и против Београђанина Бојана К.(37), осумњичених да су саизвршиоци у убиству Бојана Мирковића (34), почињеног 12. новембра у новобеоградском насељу "Белвил". Убица је и даље непознат, иако полиција има индиција ко је директни егзекутор. За њим се трага.

ПРЕДАО СЕ КАД ЈЕ ЧУО ДА ГА ТРАЖЕ Адвокат ухапшеног за убиство Бојана Мирковића тврди: Мој брањеник у време злочина није био у Београду

Фото: Фејсбук

Прекјуче по подне обојица осумњичених приведени су у тужилаштво, где их је поступајући заменик испитивао у присуству њихових бранилаца. Иван Н. је само кратко рекао да није починио дело које му се ставља на терет и није желео да одговара на даља питања. Са друге стране, Бојан К. је детаљно изнео одбрану, тврдећи да је невин и да са злочином нема никакаве везе. Обојици је, потом, одређен притвор до 30 дана.

- Мој брањеник се терети за тешко убиство - каже адвокат Милош Палигорић, бранилац Бојана К. - Он се сам предао, када је чуо да га полиција тражи. До тада није ни знао да је почињено убиство у "Белвилу". Свуда је ишао својим колима, а као што знамо град је покривен камерама. Да је хтео нешто да сакрије не би ишао својим возилом. Иначе, могу да кажем да не постоји веза између мог брањеника и осумњиченог Ивана Н., то је тужилаштво измислило. Њих двојица се уопште не познају.

Према речима Палигорића, у време злочина Бојан К. није ни био у Београду и за то постоје докази. Такође, нема никакве везе са Црном Гором. До сада је привођен само због туча.

Тужилаштво, са друге стране, терети двојицу осумњичених за тешко убиство на свиреп и подмукао начин у саизвршилаштву. У саопштењу достављеном медијима наводи се да су они осумњичени да су од почетка месеца, па до дана егзекуције, пратили кретање Мирковића помоћу посебног уређаја, "а све то ради извршења кривичног дела и ликвидације сада покојног Бојана Мирковића, који је упуцан са најмање осам пројектила".
Још се додаје да је непосредни извршилац, за сада, "Н.Н. лице које се након извршења дела са лица места удаљило бициклом".

БИО БЛИЗАК СА ШАРЦЕМ

ТУЖИЛАШТВО са полицијом истражује мотив убиства Бојана Мирковића. Први налази истраге говоре да је настрадао у обрачуну мафијашких екипа, односно да се нашао на мети нове београдске криминалне групе, која се наслања на "кавачки клан". Наводно, Мирковић је словио за банкара "шкаљараца", али се ова тврдња проверава. Он је био близак и са Александром Шарцем (на слици), убијеним месец дана раније, 17. октобра у гаражи ТЦ "Ушће". Сумња се да иза оба злочина стоји иста криминална група.

Према информацијама до којих су дошле "Новости", кретање убице на бициклу током бекства са места догађаја снимило је неколико камера. Утврђено је да се он после злочина у подземној гаражи зграде "Јорговани", иза Тржног центра "Делта сити", упутио ка Савском кеју. Камера је ухватила и његову вожњу насипом у правцу ка Сурчину. Траг му се изгубио код Јакова.

Осим снимака са надзорних камера, према незваничним сазнањима, истрага располаже и одређеним биолошким траговима, скинутим највероватније са ГПС, постављеном испод Мирковићевог аутомобила. На основу тога је и изолован ДНК, који, према речима нашег извора, није "баш најчистији".

Од двојице осумњичених, како сазнајемо, привремено су одузети мобилни телефони, ради вештачења. На основу тих уређаја могло је да се прати кретање аутомобила испод којег је постављен "локатор".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)