УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Специјално тужилаштво у Приштини поново подигло оптужницу

Д.З.

11. 11. 2020. у 15:21

СПЕЦИЈАЛНО тужилаштво Основног суда у Приштини поново је подигло оптужницу против шест особа осумњичених за помагање у убиству Оливера Ивановића.

УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Специјално тужилаштво у Приштини поново подигло оптужницу

Фото: Тањуг

Наиме, према речима адвоката Дејана Васића браниоца једног од оптужених, подизање нове оптужнице заправо је реактивирање претходне, без икакве измене и допуне.

- Специјално тужилаштво у Приштини поново је поднело исту оптужницу, поново са истим образложењем, против истих људи, за апсолутно иста кривична дела. На тај начин погазили су све законске принципе, све законске рокове и све наводе које је дао Апелациони суд  - навео је у изјави Новостима, адвокат Васић подсећајући да је Апелациони суд у Приштини одлучио у септембру да предмет у случају убиства Оливера Ивановића врати на поновни поступак и одлучивање, а после уложене жалбе од стране браниоца на решење суда којим се одбија захтев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе.

Иначе, браниоци шесторице осумњичених у случају убиства Оливера Ивановића сматрали су да претходна оптужница није садржала основне елементе који указују на време и начин извршења кривичног дела, објекат извршења као и правну квалификацију кривичног дела, односно да ли је дело починила организована криминална група или је то учињено у саизвршилаштву.

Иако је Апелациони суд прихватио жалбу бранилаца осумњичених тужилаштво је поновило исту оптужницу чији је циљ, како сматрају адвокати одбране дизање политичких тензија на Косову и Метохији.

Иначе, у првобитна оптужница у случају Оливера Ивановића прочитана је у фебруару ове године поводом које су се оптужени у случају убиства Оливера Ивановића – Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић, изјаснили су се да нису криви.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)