ОПРОСТИО САМ ВЕСНИ, ПОНОВО ЧЕКАМО БЕБУ: Исповест Драгана Пурића, коме је Зоран Албић крвнички усмртио ћерку Луну Фируловић (2,5)

В. ЂОРЂЕВИЋ

03. 11. 2020. у 09:00

ЗОРАН Албић (26), из неготинског Прахова, није у ноћи између 26. и 27. маја прошле године крвничким батињањем у својој кући убио само моју ћерку Луну, која је тада имала две године и осам месеци!

ОПРОСТИО САМ ВЕСНИ, ПОНОВО ЧЕКАМО БЕБУ: Исповест Драгана Пурића, коме је Зоран Албић  крвнички усмртио ћерку Луну Фируловић (2,5)

Фото приватана архива

Јер, моја супруга Весна Фируловић (25), која је, док ми је он масакрирао дете, поново била трудна, имала је спонтани побачај у притвору због стреса од убиства наше ћерке.

Овако, за "Новости", говори Драган Пурић (32), из неготинског села Слатина, законски муж Весне Фируловић, који ће у децембру опет постати отац.

- Док је Весна, која је склопила споразум са Тужилаштвом да у затвору проведе наредних осам година, била код куће у Слатини, са наногвицом, опет је остала трудна - наставља Пурић. - Решио сам да јој опростим, јер смо ми, ипак, породица. Тако је моја супруга поново остала у другом стању и, ако све буде како треба, ја ћу у децембру опет постати тата.

Данас наставак суђења

У ВИШЕМ суду у Зајечару данас би требало да буде настављено суђење Зорану Албићу (на слици) оптуженом да је до смрти тукао своју пасторку Луну. На девојчицином телу обдукцијом је утврђено чак 39 озбиљних повреда. Имала је хематоме по читавој глави и поломљену надлактицу десне руке. Крвнички ју је ударао јер није могла да престане да плаче.

Фото приватана архива

Пурић каже да закон дозвољава да Весна у затвору чува дете две године, након чега ће бригу о беби, али и њиховом шестогодишњем сину, преузети он.

- Чекаћу је да изађе из затвора, након чега ћемо почети нови живот - у даху прича Драган. - Нећемо, готово је сигурно, наставити да живимо у Слатини, већ ћемо срећу потражити на неком другом месту. Ја ћу, свакако, Весну чекати док не одслужи затворску казну. Ми смо, ипак, породица.

Драган се невољно сећа када је Весна побегла од њега и отишла, трудна, у Прахово, код Албића.

- Све је то унапред било смишљено - каже Драган. - Моја супруга ме је лажно пријавила за насиље у породици, због чега ми је изречена мера забране приласка, па нисам могао да одем у Прахово и узмем Луну. И због тога се све завршило невиђеном трагедијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)