ЈЕЦАЛА ЈЕ И БИЛО ЈОЈ ЈЕ ХЛАДНО: Детаљи запостављања детета (2) у Новом Саду, огласили се људи који су је пронашли

Novosti online

24. 10. 2020. у 17:43

ЈЕЦАЛА ЈЕ И БИЛО ЈОЈ ЈЕ ХЛАДНО: Детаљи запостављања детета (2) у Новом Саду, огласили се људи који су је пронашли

Фото Илустрација

СЛАЂАН М. (45) из Врања са пребивалиштем у Новом Саду ухапшен је прексиноћ око 22 сата пошто је полиција његову двогодишњу ћерку затекла саму закључану у аутомобилу. Полицајци су открили да је Слађан отишао неколико стотина метара даље у кладионицу, да гледа Звездине утакмице.

Дете је остало без надзора у колима скоро три сата, а полиција је установила да је за њим расписана потерница за ранији преступ.

- Слађан је у тренутку док је полиција трага за њимо опуштено гледао утакмицу у кладионици на другом крају улице, као да у колима није оставио саму девојчицу. Полицајци су били шокирани када су затекли дете без икаквог надзора одрасле особе и одмах су преко регистрације аутомобила почели да трагају за власником Надали су се да ће се сваког тренутка појавити, али то се није појавило - прича извор медија.

Додаје да је Слађан покушао да се оправда је да је само на кратко оставио дете само, али полиција је сазнала да је читаву утакмицу одлегао у кладионици.

С друге стране очевици догађаја, брачни пар из Новог Сада, су испричали да су они позвали полицију видевши дете без надзора у колима.

- Човек је паркирао у центру града и отишао на други крај улице, неких 150 метара даље где почиње пешачка зона. Супруга и ја смо приметили да је девојчица сама у колима али смо помислили да је накратко остављена - прича Новосађанин.

Дете је, каже, било склупчано на задњем седишту аута.

- Дете је било склупчано и плакало је. Како је у близини била полицијска патрола, пришли смо им и рекли да нам је чудно што је сама - прича он.

Брачни пар каже да су полицаји пришли колима и кроз прозор питали девојчицу где су јој мама и тата.

- Јецала је. Рекла је да јој је хладно. Некако је успела да откључа врата уз наше сугестија, па ју је полицајац узео у наручје и однео у службени ауто да се загреје. Купили су јој сокић и кифлу јер је рекла да је гладна - кажу они и додају да је успела да каже да је "тата отишао негде".

- Жена и ја смо чекали да видимо ко је тај отац који је двогодишње дете оставио само скоро три сата, по мртклом мраку и хладноћи закључано. Господин, када је дошао, кренуо је да откључава врата возача, а да није ни погледао задње седиште да види где му је ћерка. Тада су му пришли полицајци, а ми смо отишли - каже Новосађанин.

Слађан М. је ухапшен због сумње да је починио кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица, а девојчица је у сарадњи са Центром за социјални рад враћена мајци.

- Мајка се у четвртак увече налазила код куће с бебом - каже извор и додаје да се испоставило да је за њим била расписана потерница Прекршајног суда.

- Задржан је до 48 сати и изречене су му хитне мере: привремено удалљење из стана и забрана контактирања и прилажења детету - додаје извор.

(Курир/Српски телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)