ОТКРИВЕН ИДЕНТИТЕТ ТЕЛА ПРОНАЂЕНИХ У КОНТЕЈНЕРУ ИЗ СРБИЈЕ: Остали само коса и кости, једна грешка је била кобна по њих (ФОТО)

Танјуг

24. 10. 2020. у 13:14

ПРВИ документи пронађени у контејнеру у којем је откривено, за сада, седам лешева, а који је из Србије са ђубривом послат у Парагвај, омогућиће идентификацију жртава.

ОТКРИВЕН ИДЕНТИТЕТ ТЕЛА ПРОНАЂЕНИХ У КОНТЕЈНЕРУ ИЗ СРБИЈЕ: Остали само коса и кости, једна грешка је била кобна по њих (ФОТО)

Фото: Танјуг/АП

Према пронађеним документима, реч је о три младића мароканског порекла и једном Египћанину, пише парагвајски портал абц.пy.

Судски лекар Пабло Лемир изјавио је да најмање једно тело показује трагове гушења као могући узрок смрти.

Тренутни подаци су послати Интерполу и Црвеном крсту како би покушали да помогну у прикупљању података и утврђивању околности и чињеница.

Власти Парагваја саопштиле су јуче да је у контејнеру с ђубривом који је послат из Србије пронађено најмање седам тела у фази распадања у насељу Санта Марија де Асунсион.

Према званичном саопштењу, контејнер је у власништву човека који се бави дистрибуцијом инсектицида, а који је терет отворио због јаког непријатног мириса који се ширио из контејнера.

Фото: Танјуг/АП

Према наводима тужиоца Марсела Салдивара, контејнер је напустио Србију 21. јула и стигао је раније ове недеље, преко Аргентине, у речну луку у предграђу Асунсиона, престонице Парагваја, преноси Ројтерс.

Тела су откривена јуче, када су менаџери компаније која је купила производ, отворили контејнер, како преносе парагвајски медији, због јаког непријатног мириса који се ширио из терета, додао је Салдивар.

Он је додао да су све жртве одрасли људи и да изгледа да је реч о "слепим путницима" Додао је да су код две особе пронашли лична документа, која показују да је реч о Мароканцима и додао да је пронађен рачун такси компаније из Србије, што наговештава да су ушли у контејнер у Србији.

- Претпостављамо да су стигли тамо из своје земље и да су планирали да отпутују до најближе дестинације, али нису добро израчунали дистанцу и нису преживели путовање - рекао је Салдивар за Ројтерс.

Фото: Танјуг/АП

Он је додао да су код себе имали колачиће, флаширану воду и конзерве с храном, што је било довољно за 72 сата.

Полиција је, такође, пронашла торбе са одећом и отвор за вентилацију у делу контејнера у којем су се налазила тела.

- Сва тела су у фази распадања. То су само коса и кости - рекао је Салдивар.

Он је додао да ће се извршити провера руте контејнера, као и да ће се испитати мобилни телефони, који су пронађени заједно с телима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)