ЗАВРШЕН ДОКАЗНИ ПОСТУПАК: Рочиште за убиство Луне Фируловић у Прахову

С. М. Ј.

22. 10. 2020. у 11:36

САСЛУШАЊЕМ вештака, јуче је у Вишем суду у Зајечару настављено суђење Зорану Албићу (на слици) из Прахова, оптуженом да је у ноћи између 26. и 27. маја 2019. до смрти тукао Луну Фируловић (2,5), ћерку своје тадашње девојке Весне Фируловић, која већ издржава казну од осам година због непружања помоћи немоћној особи.

ЗАВРШЕН ДОКАЗНИ ПОСТУПАК: Рочиште за убиство Луне Фируловић у Прахову

Фото С. М. Јовановић

Вештак Марија П. из Специјалне затворске болнице је остала при свом ранијем исказу. На питање браниоца оптуженог Албића, шта је могло да утиче да оптужени изгуби контролу, будући да му је приликом анализа откривена аутоимуна болест Хашимото тиреоидитис, она је објаснила да је опсервација комисије утврдила да код Албића "нема душевних болести, заосталости, нити привремене душевне поремећености чак ни у случају да је користио дрогу или алкохол".

Бранилац је на суђењу поновио предлог са припремног рочишта за ново психијатријско-психолошко вештачење оптуженог, а заменик вишег јавног тужиоца да се прибави извештај такси-удружења и открије идентитет возача који је Албића и Весну Фируловић са мртвом девојчицом возио у Хитну службу неготинске болнице. Затражен је и листинг разговора мобилног телефона.

Кривично веће је све предлоге одбило и закључило да је доказни поступак завршен. Како је бранилац тражио одлагање због припреме завршне речи, Суд је донео одлуку да се ново рочиште закаже за 5. новембар.

- Ми ћемо се борити да издејствујемо највећу могућу казну у трајању од 40 година - каже Марко Станковић, заступник Фондације "Тијана Јурић", чији је оснивач Игор Јурић, такође, присуствовао и овом као и претходним рочиштима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)