КОМШИЈА МИСЛИО ДА НЕШТО ПУЦА НА ГРАДИЛИШТУ: Нови детаљи о убиству Прелевића и Пековића

Novosti online

21. 10. 2020. у 00:04

НАЈМАЊЕ две особе учествовале су у ликвидацији Подгоричана Немање Прелевића и Данила Пековића која се догодила за викенд у Тузи. Члан породице убијеног Прелевића, каже да је један од мештана чуо пуцње у суботу, око 21:30 часова, али да је мислио да на градилишту ауто-пута пуцају мине.

КОМШИЈА МИСЛИО ДА НЕШТО ПУЦА НА ГРАДИЛИШТУ: Нови детаљи о убиству Прелевића и Пековића

Фото: С.Ђ.

Како преносе црногорски медији тачно време смрти два мушкарца, наводно блиска кавачком клану, тек треба да буде утврђено, али да прве информације упућују на закључак да се злочин догодио у суботу - дан пре него што су њихова тела пронађена.

Прелевић и Пековић убијени су у викендици у коју су дошли неколико дана пре злочина како би се одморили.

Из полиције је незванично саопштено да су убице на њих двојицу испалиле око 30 метака.

Комшије: Нисмо видели ништа сумњиво

Мештани су за локалне медије рекли да нису видели, ни чули ништа сумњиво, док су чланови породице убијеног Прелевића рекли да је Немања у викендицу у Љеворечим Тузима отишао са другом у четвртак.

Они, такође, тврде да Прелевић није био члан ниједне криминалне групе и да је на одмор отишао са другом. Како су додали с њим су се чули у суботу током дана, а истог дана је последњи пут био на интернету око 20.45 сати.

Како се није јављао у недељу, његова супруга Александра позвала је комшију са села да провери да ли је са Немањом све у реду и да ли је његов аутомобил испред куће.

Само неколико минута касније, како су испричали саговорници "Вијести", комишија је позвао Александру и саопштио јој да је Немања убијен и да позове полицију.

- Ништа нисам чула до синоћ, док нисам чула комишије ту на ливади... Нисам ишла тамо, рекли су ми да су видели овог човека на прагу и онда кад је дошла полиција, сазнали смо да је унутра био и други. Иначе они су ту били два-три дана, шетали су... Задњи пут сам их видела у петак кад су овде иза ове куће друге кренули пут Таре - рекла је за Телевизију "Вијести" комшиница Љубица Шабан.

Безбедносно интересантна лица

Виши државни тужилац Зоран Вучинић казао је за локалне медије да не може да потврди сазнања црногорских новинара - да су страдали наводно били блиски кавачком криминалном клану.

- То тврдити не могу, таква сазнања не поседујем... Лица су, према подацима које сам добио од полиције, безбедносно интересантна лица - рекао је јуче тужилац Вучинић.

Мислио да пуцају мине на градилишту ауто - пута

Члан породице убијеног Прелевића, каже да је наводно један од мештана чуо пуцње у суботу, око 21:30 часова, али је мислио да мине пуцају на градилишту ауто - пута.

Исти саговорник тврди да је супруга убијеног позвала човека који им је раније продао кућу на Веруши, пошто се Немања није јављао.

- Звала је да јој да број телефона неког комшије како она не би са двоје мале деце ишла из Подгорице да га тражи, па да јој комшија помогне. Назвала га је и питала да ли су им кола испред куће, а када је комшија рекао да јесу, замолила га је ода оде до њих и каже им да се јаве на телефон. Комшија је отишао и после пар минута је позвао поново и рекао јој да позове полицију јер је Немања убијен... - испричао је он.

Често су били заједно

Саговорник "Вијести" тврди да су се убијени мушкарци дружили и да су често излазили и одмарали заједно, па није ништа било необично када су се у четвртак упутили до викендице на пар дана.

- Све што знамо не води ка томе да би се овако могло завршити. Није добијао никакве претње, нити је имао послове који би се могли овако завршити... У клановима сигурно није био - додаје члан Прелевићеве породице.

Он је истакао да Немања годинама држи радњу мобилних телефона.

- На камерама се види да је сваког дана био у радњи од 10 ујутру до 10 увече. То му је била релација - од радње до куће. Нити је пио, нити се дрогирао, нити је излазио у град... Јесте био пргав да се посвађа, али ништа да дође до те границе да се на овакав начин заврши - казао је један од чланова његове породице.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)