ТЕРЕТИ СЕ ЗА НАВОДНИ РАТНИ ЗЛОЧИН Одложено суђење Златану Крстићу

Д. Зечевић

20. 10. 2020. у 14:03

У ОСНОВНОМ суду у Приштини пред посебним одељењем овог суда за тешка кривична дела, одложен је главни претрес у суђењу Златану Крстићу из Крагујевца којег специјално косовско тужилаштво терети за наводни ратни злочин у селу Неродимљу код Урошевца.

ТЕРЕТИ СЕ ЗА НАВОДНИ РАТНИ ЗЛОЧИН Одложено суђење Златану Крстићу

Фото: Д.З.

Према речима адвоката Дејана А.Васића, Крстићевог браниоца, данашњи(јучерашњи) претрес одложен је због тестирања једног од чланова судског већа на корона вирус а ново суђење заказано је за 30 октобар.


-И данашњи главни претрес на којем су требали да буду саслушани сведоци тужилаштва одложен је а мом брањенику се дуже од шест месеци због ситуације са ковидом 19 одлаже суђење и продужава мера судског притвора што читав процес враћа на почетак. Иако су судски разлози оправдани,због читаве ситуације а поготову због Крстићевог угроженог здравственог стања мислим да би суд у наставку поступка требао да размисли о прекиду мере притвора и замени је неком блажом мером-истиче за Новости адвокат Васић опомињући да од почетка истраге овог случаја није постојала оправдана сумња да је Крстић учествовао у извршењу дела за које се терети а то је убиство четири члана породице Нуха у Неродимљу. Васић наглашава да Крстић није био на Косову током ратних дејстава већ у Крагујевцу где живи од седамдесетих година прошлог века и да нема никаквих назнака нити елемената да је могао починити злочин за који се терети.

-И до сада салушани сведоци не доводе мог брањеника у вези са делом које му тужилаштво приписује тако да се надам да ће суд реално сагледати случај и донети ослобађајућу преседу-додаје адвокат Васић подсећајући да је Златан Крстић ухапшен априла прошле године у Урошевцу где је са рођаком  планирао да подигне документа. Иако је и раније посећивао родно Неродимље никада према речима адвоката није имао проблема са некадашњим комшијама Албанцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)