У ШАРЦА ПУЦАНО ИЗ "БЕРЕТЕ" СА ПРИГУШИВАЧЕМ: Нови детаљи полицијске истраге - пиштољ без серијских бројева, нема ни отисака

З. У. - С. Ј. М.

19. 10. 2020. у 08:10

АЛЕКСАНДРУ Шарцу (35) наводном припаднику "Пинк Пантера", групе познате по пљачкању јувелирница широм Европе, на кога је пуцано на паркингу Тржног центра "Ушће" у Београду, лекари се и даље боре за живот.

У ШАРЦА ПУЦАНО ИЗ БЕРЕТЕ СА ПРИГУШИВАЧЕМ: Нови детаљи полицијске истраге - пиштољ без серијских бројева, нема ни отисака

Фото Ж. Кнежевић

Како је "Новостима" речено у Ургентном центру, где је у суботу после подне примљен у бесвесном стању након што му је нападач испалио два метка у главу, здравствено стање му је "непромењено и све време се налази на интензивној нези".

Према нашим информацијама, нападач је у Шарца пуцао из пиштоља "берета", калибра 7,65 милиметара, на којем је био пригушивач. Тај пиштољ је током бежања бацио у жбуње испред тржног центра, где су га форензичари касније пронашли. Како смо сазнали, на њему су избрушени серијски бројеви, тако да му се тешко може ући у траг порекла, а нема ни било каквих отисака. Све то говори да је покушај ликвидације Шарца врло професионално планиран и одрађен.

ПОВРЕДЕ Александар Шарац, Фото приватна архива

Такође, Шарац је возио блиндирани црни "мерцедес" и на себи је имао панцир. Тог дана у подземном паркингу тржног центра аутомобил је паркирао на А00 нивоу, и то на месту које је означено да га користе само инвалиди. Вероватно је изабрао баш то место, јер је оно треће од зида и свега десетак метара од улаза у "Ушће", што значи да је водио рачуна да много не пешачи између других возила. С обзиром на то да је ранијих година већ три пута био мета напада, водио је рачуна о својој безбедности.

ОД 2012. ТРИ НАПАДА

ПРВИ напад на Александра Шарца догодио се 2012. године када је на његову кућу на Бановом брду бачена бомба.

И други пут 2018. је бачена бомба, али је тада нападач помешао дворишта, па је експлозивну направу бацио на кућу Шарчевог првог комшије, бившег кошаркаша Партизана и репрезентативца Вукашина Авдаловића. Претпоставља се да су та два напада представљала опомену и поруку Шарцу, с обзиром на то да никога није било у дворишту.

Трећи пут, у јануару 2019, Чаба Дер је изашао из белог "фијата" испред Шарчеве куће и грешком убио његовог зета Небојшу Марковића, док је овај у гепек свог аутомобила паковао дечја колица. Због овог злочина против Дера, који је у притвору у Мађарској и Алана Циглера, који га је тада возио и налази се у притвору у Београду, Више тужилаштво је подигло оптужницу.

Међутим, нападач је очигледно знао све ове податке, па му је два пута пуцао само у главу.

Кад је Шарац изашао из тржног центра и дошао до врата свог "мерцедеса", нападач му је пришао са леђа и испалио хице. Шарац је пао на плочник између возила и бетонског стуба, а нападач је побегао.

НАПАДАЧ Снимак видео-надзора ТЦ, Фото Printskrin

Истрчао је напоље и чини се да је био врло самоуверен да неће бити идентификован, иако је морао знати да ће га снимити многобројне камере видео-надзора. Због тога је трчао мало погнуте главе. На себи је имао црвену јакну, фармерице, беле патике, а на глави црни качкет и црну маску која се сада носи због короне. Навукао је скроз до очију, а руб качкета му је прекривао очи. Међутим, на једном од објављених снимака види се да специфично трчи, што значи да би одговарајућим антрополошким вештачењима ипак могао бити утврђен његов идентитет.

Управо је на овај начин полиција средином септембра идентификовала осумњиченог који је подметнуо експлозивну направу испод џипа Страхиње Стојановића на Новом Београду и активирао је кад је овај, возећи, изашао на улицу.n

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)