КОНТИЋ ХТЕО ПЕШКЕ ДА ИДЕ У СРБИЈУ: Шокирао све бизарном одбраном, осумњичени за брутално пребијање чека изручење

Новости онлине

14. 10. 2020. у 23:27

УХАПШЕНИ Иван Контић осумњичен да је 24. августа у Новом Саду брутално тукао Миљана М., могао би се наћи пред тужилаштвом у Србији до краја новембра уколико правосуђе Црне Горе усвоји његов захтев да по скраћеној процедури буде изручен.

КОНТИЋ ХТЕО ПЕШКЕ ДА ИДЕ У СРБИЈУ: Шокирао све бизарном одбраном, осумњичени за брутално пребијање чека изручење

Фото: МУП Црне Горе

Након хапшења Контића које је уследило после месец дана потраге за њим, овај осумњичени насилник нашао се пред судијом за претходни поступак у Подгорици где је навео да жели да се у скраћеном року одлучи о његовој екстрадицији.

- Судија који га је испитивао има рок од 10 дана да судском већу које се бави разматрањем захтева за екстрадицију достави предмет на одлучивање. Након тога, с обзиром на то да је хитна процедура у питању, они имају рок од 30 дана да донесу одлуку о његовом изручењу. То значи да ће се Контић у Србији наћи већ крајем новембра уколико се овај захтев усвоји - наводи извор упознат са случајем.

Да је Контић тражио са буде изручен Србији потврдио је и његов бранилац у Црној Гори, Дамир Лекић.

- Намера му је да у Србији изнесе све чињенице и докаже да квалификација кривичног дела ни у ком случају не може бити покушај убиства, како тврди Више тужилаштво у Новом Саду, већ много блаже. Рекао је и да је спреман да пешке крене у Србију, на шта му је судија одговорио да не може - рекао је подгорички адвокат Дамир Лекић, Контићев бранилац, и додао да је одбрана била другачијег става, на којем је инстистирао Контић.

Четири недеље од момента када је за њим расписана међународна потерница, Контић је ухапшен у недељу увече, у 17.50 сати у изнајмљеном стану у подгоричком насељу Забјело. 

У главном граду Црне Горе неколико пута је мењао станове, што је полицији представљало потешкоће у његовом лоцирању и привођењу. Поред тога што је мењао штекове, проблем је представљало и то што је пустио браду и делимично изменио лични опис. Упркос свему томе, полиција га је у недељу нашла и ухапсила.

Контић, који има и црногорско и српско држављанство, терети се да је покушао да убије Миљана М., и у тучи му је нанео тешку телесну повреду - прелом главице жбичне кости, вишеструке огуљотине и подеротине по глави. Неколико сати после пребијања у Јеврејској улици 24. августа, Миљан М. је отишао у КЦВ где му је указана лекарска помоћ и пуштен је на кућно лечење. Како у то време није била расписана никаква потрага за Контићем, он је без икаквих проблема напустио Србију, а после неколико дана, такође без икаквих проблема на граници - задржавања, вратио се у другу домовину. Неколико дана по доласку у Србију, 8. септембра је био у Основном јавном тужилаштву у Новом Саду, потписао је опортунитет у другом поступку, што је потврђено из овог тужилаштва, уз напомену да у то време за њим није била расписана потрага. Иначе, мушкарци који су осумњичени да су му помагали након туче, О. Л. и Л. В. јуче су пуштени из притвора.

Снимак бруталног пребијања Миљана М. освануо је у јавности 11. септембра увече. Јавност је била згрожена снимцима бруталног насиља када је тада још неидентификовани починилац тукао онесвешћеног момка. Како се на снимку види, пролазници и обезбеђење су покушали да га одвоје од жртве, али безуспешно. Хаос је настао касније, када је нападач окренуо испребијаног мушкарца на стомак и ломио му руке. Узрок бруталног премлаћивања до данас није откривен јавности. Дан после објављивања снимка обелодањен је идентитет батинаша - Иван Контић, да није у Србији и да је вероватно у Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)