"ТИ ПРЉАВИ СРБИНЕ" Чечен малтретирао српског дечака у Бечу, сада га је стигла казна - исламски "чувари морала" на удару

Новости онлине

13. 10. 2020. у 19:59

ПЕТНАЕСТОГОДИШЊАК који је малтретирао српског дечака у Бечу "јер је кокетирао са девојчицом чеченског порекла", све то снимио и објавио на мрежама, осуђен је пред судом у Бечу на годину дана затвора.

ТИ ПРЉАВИ СРБИНЕ Чечен малтретирао српског дечака у Бечу, сада га је стигла казна - исламски чувари морала на удару

Фото: Принтсцреен/Хеуте.ат

Он се бранио да је хтео да "сачува углед девојчице", али и Чечена о којима се, како је казао, генерално говори лоше.

Дечак чеченског порекла нашао се на оптуженичкој клупи суда у Бечу пошто је малтретирао и вређао дечака српских корена. До напада је дошло јер је наводно српски дечак комуницирао и флертовао са једном Чеченком.

Ухапшени дечак припадник је проблематичне исламске организације која себе назива "чуварима морала", а бави се понашањем жена и других Чечена у заједници.

Тако на пример конторлишу њихово облачење и кретање а уколико би се неки од измишљених закона ове заједнице прекршио, рецимо жена се облачила превише "западњачки", уследила би строга казна, страшан притисак на њену породицу, па чак и физичко малтретирање.

Због овога су њихово хијерархијско уређење али и све друге активности под лупом полиције још од фебруара. Према досадашњим подацима они се организују у тајним чет групама где размењују фотографије и текстуални садржај оних који су се оглушили о њихове законе.

Дечак чеченског порекла испричао је на суду да је до српског дечака дошао путем интернета, тако што је пронашао његове пријатеље на Инстаграму а затим је дошао до њега. Казна која му је досуђена још није правоснажна.

На снимку се види како група младића задаје дечаку српског порекла на десетине удараца, вређа га, тера да клекне.

- Ти, прљави Србине, мислиш да можеш писати Чеченима? - чује се на снимку како насилник пита дечака у паузи од удараца. Затим су га натерали да клекне и да се извини.

Отац дечака огласио се након што су обелодањени детаљи инцидента, објашњавајући да су његов син и девојчица због које је дошло до пребијања, заједно похађали часове.

- Мој син је ишао на час са девојком из Чеченије. Једног дана га је замолила да јој помогне са домаћим задацима. Желела је да га пита о школским стварима, па је он њој одговорио - рекао је отац.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)