ОВО ЈЕ ПОМОЋНИЦА МИНИСТРА КОЈА ЈЕ УХАПШЕНА: Узела 1.000 евра, пала на другој рати (ВИДЕО)

Н. Б. - Ј. Су.

09. 10. 2020. у 20:51

ПОСЛЕ вишемесечног предистражног поступка, у петак су припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили Дариу Јањић Нишавић, помоћницу министра пољопривреде, због сумње да је примала мито. Поред ње, приведен је и Д. Ч., коме се на терет ставља давање мита.

ОВО ЈЕ ПОМОЋНИЦА МИНИСТРА КОЈА ЈЕ УХАПШЕНА: Узела 1.000 евра, пала на другој рати (ВИДЕО)

Фото: Фао

Како се сумња, Јањић Нишавићева се са Д. Ч. договорила да јој месечно даје по 1.000 евра, како би му обезбедила добијање уговора у поступку јавне набавке Министарства пољопривреде у области услуга, која је подржана од иностраног фонда за финансирање пољопривреде. Како сазнајемо, реч је о уговору о пружању експертских услуга у износу од 2.000 евра месечно, од којих би половину узимала осумњичена. Према ономе што тврди Тужилаштво, помоћници министра је обећано да ће новац добијати у наредне две године, док траје реализација уговора.

ОСУДА МИНИСТРА

- ПОЗНАЈЕМ је површно, кроз посао, видим је једном у месец дана - казао је Недимовић. - Она ради ту у Министарству и до сада је радила коректно. На питање да ли је изненађен што је ухапшена једна од његових сарадница, Недимовић је казао: - Више ме ништа не изненађује. Сваки вид корупције осуђујем.

Према незваничним информацијама, хапшење је уследило након што је Д. Ч. исплатио Јањић Нишавићевој другу договорену рату. Полиција је извршила и претресе, а осумњиченима је одређено задржавање, након чега ће уз кривичну пријаву бити доведени у Тужилаштво на саслушање.

Иначе, Дариа Јањић Нишавић у Министарству ради дуго, али је на пословима међународне сарадње последњих неколико година. Вест да је ухапшена, многе је у овој инсутитуцији изненадила. 

- Ако је неко урадио било шта противно закону, треба за то и да одговара, ма о коме да је реч - рекао је, за "Новости" министар пољопривреде Бранислав Недимовић. - Имамо нулту толеранцију за сваки покушај корупције, што се показује и сад, као и кад смо јурили сличне случајеве пре три године у аграрним плаћањима. Дајемо подршку Министарству унутрашњих послова, тужилаштву и другим органима у борби против оваквих појава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)