БИЗНИСМЕН ИЗ НИША ПОЗНАВАО КРВНИКА? Драшко раније уговорио састанак, убица га изударао мацолом по глави (ФОТО)

Новости онлине

09. 10. 2020. у 20:05

НИШКА полиција интензивно ради на расветљавању суровог злочина чија је жртва предузетник Драшко Р. (46) који је јуче усмрћен секиром и мацолом у фабричкој хали на Булевару 12. фебруар.

БИЗНИСМЕН ИЗ НИША ПОЗНАВАО КРВНИКА? Драшко раније уговорио састанак, убица га изударао мацолом по глави (ФОТО)

Фото: Ј. Ћосин/Приватна архива

Увиђај започет у четвртак поподне, настављен је и данас јер у хали у којој се убиство догодило нема струје с обзиром да је у процесу реконструкције.

Полицијским форензичарима данас се придружио и начелник одељења за биолошке трагове Завода за судску медицину, најбољи стручњак за крвне мрље у земљи Иван Стојановић.

Он је на основу трагова крви успео да делимично реконструише злочин, укључујући и положај у коме су се нападач и жртва налазили у моменту када је дошло до крвавог сукоба. Испред хале у којој је Драшко убијен, читавог дана је дежурала полиција због увиђаја који је потрајао, па новинари нису имали могућност да уђу на место злочина.

Предузетника који је у кругу фирме "Мин Копекс" закупио производну халу, без знакова живота око 16.15 сати пронашла су двојица његових радника.

Фото: Ј. Ћосин

Сумња да они имају везе са злочином, брзо је отклоњена јер је установљено да рођена браћа М.М (39) и Н.М. (34) нису имала ниједан разлог да се на овако бруталан начин обрачунају са својим послодавцем.

Они нису желели да разговарају са новинарима, са образложењем да не желе да додатно узнемиравају Драшкову породицу.

Како се сазнаје, од синоћ је нишка полиција испитала већи број људи који су познавали жртву, али за сада нема потврде да је ико од њих осумњичен за стравичан злочин.

Међутим, досадашња сазнања указују да је жртва највероватније познавала нападача, па да се чак Драшко са њим нашао по претходном договору. 

На такав закључак наводи што је Драшко своје људе послао на паузу у време када су већ требали да заврше са послом јер је падао мрак. Изгледа као да је желео да се са неким сретне насамо.

- Постоје неке информације да је у критично време виђен мушкарац који је ушао у његову халу, али се та сазнања још проверавају. Не изгледа да је убица случајно тамо дошао јер се у кругу фирме "МИН Копеx" налазе бројни објекти, а изгледа да је он добро знао где иде, јер је Драшко у време злочина био на првом спрату зграде - објашњавају извори упознати са овим случајем.

Фото: Ј. Ћ.

Све упућује на то да је у неком тренутку дошло до сукоба између нападача и жртве који је имао кобан епилог.

- Убица је дограбио алат који му је био при руци, јер су га Драшко и његови људи користили за радове, и силовито га изударао по глави. Секиру и мацолу је оставио крај његовог тела, вероватно настојећи да што пре побегне. Баш то би могло да буде кључно за његову идентификацију јер су оба оруђа послата на форензичку обраду - каже извор.

Драшкове комшије кажу да је био добар човек, али да о његовим пословима не знају пуно.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)