Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба обишли породице погинулих пилота

Новости онлине

26. 09. 2020. у 14:17

МИНИСТАР одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су породице погинулих пилота мајора Дејана Крсника и капетана прве класе Звонка Васиљевића, који су изгубили животе у паду авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника.

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба обишли породице погинулих пилота

Фото Танјуг

Породице су са министром и начелником Генералштаба обишли и командант РВиПВО генерал-мајор Душко Жарковић, командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић и колеге из јединице.

Они су изразили саучешће породицама погинулих пилота, пренели изразе саучешћа председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и поручили да је страшна несрећа која се јуче догодила заболела не само породице и пријатеље, већ све припаднике Министарства одбране и Војске и грађане Србије који цене даноноћни рад и будност пилота Ратног ваздухопловства.

- Знамо колико преданости и одрицања тражи њихов позив, колико ризика носи у испуњавању часног задатка чувања нашег неба и сигурности свих нас - саопштило је Министарство одбране.

Како се наводи, ратно ваздухопловство изгубило је двојицу врхунских, искусних пилота, добре људе омиљене у колективу.

- Све задатке извршавали су одговорно, одани својој официрској професији и свом народу. Били су део нашег поноса и тешко нам пада што нису више ни са вама, ни у нашем строју одбране - каже се у саопштењу.

Министар Вулин и генерал Мојсиловић рекли су породицама да неће бити заборављени.

- Чувајући успомену на мајора Крсника и капетана прве класе Васиљевића, Војска Србије бринуће о вама као о својима, као што брине о сваком у великом колективу људи који су живот заветовали отаџбини - поручили су.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)