ЕГЗЕКУТОРА ОДАО ОЖИЉАК ОД ГЕЛЕРА: Страхињин убица је хладнокрвни професионалац, али је направио једну велику грешку

Новости онлине

23. 09. 2020. у 15:45

МИЛИВОЈЕ Л. (50), из Градишке, који је осумњичен за убиство Страхиње Стојановића у Београду, тренутно се не налази у Градишци и полиција нема информације о његовом кретању, потврђено је из МУП-а Републике Србије. Полиција је убицу у Београду идентификовала захваљујући специфичној тетоважи и ожиљку.

ЕГЗЕКУТОРА ОДАО ОЖИЉАК ОД ГЕЛЕРА: Страхињин убица је хладнокрвни професионалац, али је направио једну велику грешку

Фото: З. Јовановић/Инстаграм

- Према доступним подацима, он се уопште не налази на територији Босне и Херцеговине - каже добро обавештени извор "Новости" близак полицији.

Виши суд у Београду расписао је међународну потерницу за Миливојем Л. и одредио му притвор у који ће бити спроведен чим буде ухапшен. МУП Србије саопштио је да је он идентификован као извршилац кривичног дела на основу до сада прикупљених доказа.

Иако га истражни органи Републике Српске доводе у везу са више кривичних дела, Миливоје Л. у досијеу има само једну правоснажну пресуду.

Основни суд у Градишци осудио га је на новчану казну од 2.000 конвертибилних марака због наношења телесних повреда Милану Вујичићу званом Вујка у марту 2014. Реч је о "жестоком момку", који је убијен у сачекуши октобра 2015. када је погођен с два хица.

Полиција га је испитивала у вези с тим убиством, али није имао статус осумњиченог.

Довођен је у везу и са другим кривичним делима, али ни за једно није оптужен. Оперативни подаци МУП РС указују да је екипа Миливоја Л. често излазила у сусрет разним криминалцима по питању логистике у извршењу кривичних дела, али и њиховом скривању, илегалном пребацивању преко Саве у Хрватску и слично.

Фото: Принтскрин

Полиција покушава да утврди да ли су, после убиства Славише Ћулума у мају ове године, пружили помоћ извршиоцима тог кривичог дела, које се још налази у фази истраге и није до краја расветљено.

За становнике Градишке довођење Миливоја Л. у везу са злочином у Београду је велико изненађење, јер у јавности није био склон ексцесима. Познају га као угоститеља и власника популарних кафића на кеју у Градишци. У овај погранични град дошао је из Хрватске и наводно је имао богато ратно искуство. Хапшен је у децембру 2019. након што је на друштвеним мрежама освануо снимак како хода улицама Градишке и пуца у ваздух из два пиштоља. После расписивања потернице за њим, сам се предао полицији, али је убрзо пуштен.

Ожиљак од гелера на нози и карактеристична тетоважа на руци помогли су да полиције идентификује Миливоје, пошто се 13. септембра, након што је изашао из стана на Врачару одвезао електичним бициклом до гараже на Новом Београду и поставио експлозив под ауто.

Фото Инстаграм

Био је обучен у одећу карактеристичну за бициклисте како не би привлачио пажњу, објаснио је извор Српског телеграфа упозант са случајем и још навео да је на глави имао бициклистички шлем и поткапу како би се замаскирао.

- Искористио је погодан тренутак и мобилним телефоном активирао паклену направу. Стојановићу је задобио и повреде унутрашњих органа страдала су му плућа... - казао је извор.

- Осумњичени је бацио бицикл у Саву и пресвукао се. Обукао је шортс и тако открио ожиљак који су полицајци касније видели на снимку надзорних камера. Уз друге трагове, то је била кључна ствар у идентификацији осумњиченог - каже извор Српског телеграфа.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)