КОКАИН ДОШАО ГЛАВЕ СТРАХИЊИ? Сужава се истрага, ово су могући МОТИВИ сурове ликвидације!

Новости онлине

22. 09. 2020. у 21:23

МИЛИВОЈЕ Л. (50), угоститељ из Босанске Градишке, за којим полиција трага због сумње да је 13. септембра подметнуо бомбу под БМW X5 и убио Страхињу Стојановића (30), највероватније је у Београд дошао по задатку да изврши ликвидацију.

КОКАИН ДОШАО ГЛАВЕ СТРАХИЊИ? Сужава се истрага, ово су могући МОТИВИ сурове ликвидације!

Фото: З. Јовановић/Инстаграм

За њим је данас, како сазнајемо, расписана Интерполова потерница.

Истражитељи још проверавају мотив убиства, као и да ли је Миливоје Л. био плаћен за ликвидацију.

МОГУЋИ МОТИВИ

- Истрага о могућим наручиоцима и мотиву злочина засад иде у два правца. Први се односи на повезаност Стојановића са убиством адвоката Луке Бојовића Драгослава Мише Огњановића. Други правац истраге иде у смеру једне криминалне групе из Београда, с којом је наводно Стојановић ушао у сукоб због два килограма кокаина - открива извор Курира.

Према његовим речима, појавиле су се информације да је Стојановић преварио једну нарко-групу за дрогу и да му они то нису опростили.

Стојановић је мета бомбашког напада био и 2018, али је тада пуком срећом, јер је заборавио мобилни телефон у стану, преживео експлозију аутомобила, у ком је била његова тадашња девојка, мис Марбеље.

- Засад нема информација које указују да је покојни био у директном сукобу са Миливојем Л., који има пребивалиште и у Србији, али на тој адреси не борави већ 14 година. Све указује да је ангажован за ликвидацију, као неко ко добро барата експлозивним направама - додаје он.

СУКОБ С БОЈОВИЋЕМ: СУМЊА СЕ ДА МУ ЈЕ УБИО АДВОКАТА

Страхиња Стојановић је пред први бомбашки напад, који је преживео 2018, довођен у везу с ликвидацијом адвоката Луке Бојовића Драгославом Мишом Огњановићем. Наводно, био је у добрим односима са Милошем Делибашићем, који је осуђен на 30 година затвора због тога што је био припадник криминалне групе која је убила Бојовићевог брата Николу, као и Стојановићевог кума Милоша Видаковића. Током суђења, један оптужени је признао да је Видаковићево убиство наручио управо Стојановић и да је заузврат он за њих требало да убије Бојовићевог пријатеља Луку Ђуровића. Ђуровић је, међутим, настрадао у саобраћајној несрећи.

У прилог овој тврдњи иде и то што је експлозивна направа имала матице, које се користе приликом постављања шрафова.

- Оне се користе како би се повећало разорно дејство и убојитост бомбе коју је користио - потврђено је и из тужилаштва.

АУТО-ПЛАЦ ПАРАВАН

У експлозији, која се догодила на Новом Београду, подсетимо, лаке повреде задобила је и Стојановићева девојка, Колумбијка Соња Суарез Гомез (45).

Она је на саслушању потврдила да се последњих шест месеци није одвајала од убијеног, тврдећи да он није био уплашен за сопствену безбедност и да се није скривао, нити је имао обезбеђење. Наводно, рекла је да се бавио увозом аутомобила.

- Сумња се да је ауто-плац био параван за оно чиме се заиста бавио, а то је трговина дрогом. У том "послу" сигурно је стекао велики број непријатеља - закључује саговорник Курира.

Иначе, осумњичени Миливоје Л., како је Курир писао, наводно се довезао електричном бициклом до гараже на Новом Београду, поставио експлозив под џип, а потом посматрао његово кретање, како би активирао направу. Бицикл је потом бацио у Саву, и како се сумња, одмах побегао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Bilja

22.09.2020. 22:06

Posto je Zagorka rekla da je eksploziv identican kao i onaj na Galenici dali to znaci da su i tamo koriscene metalne navojnice? Ako je exploziv identican kako to da su pratilji broj jedan jedva spasili nogu a pratilja broj 2 izasla nepovredjena iako su sedele na istom polozaju od vozaca? Ako je ista ekipa i isti exploziv da li to znaci da je isti izvrsilac M.L postavio bombu i prvi put? Ako su ga sad tako brzo identifikovali da li to znaci da su sve vreme znali ko je postavio i bombu na Galenici a nista nisu preduzeli? Itd itd.