ОД РАНИЈЕ ПОЗНАТ ПОЛИЦИЈИ, УЛИЦОМ ШЕТАО И ПУЦАО ИЗ ПИШТОЉА: Ово је Миливoје Л, ОСУМЊИЧЕНИ за убиство Страхиње Стојановића (ФОТО)

Novosti online

21. 09. 2020. у 17:56

ПОЛИЦИЈА у тужилаштво идентификовали су Миливоја Л. (50), осумњиченог за убиство Страхиње Стојановића (30) у Новом Београду.

ОД РАНИЈЕ ПОЗНАТ ПОЛИЦИЈИ, УЛИЦОМ ШЕТАО И ПУЦАО ИЗ ПИШТОЉА: Ово је Миливoје Л,  ОСУМЊИЧЕНИ за убиство Страхиње Стојановића (ФОТО)

Фото: Принтскрин

Миливоје Л. (50) из Градишке одраније је познат полицији, али и медијима због скандала који је изазвао када је објавио снимак на друштвеним мрежама како хода улицом и пуца из два пиштоља јер му се тај дан родио унук.

Он је власник неколико угоститељских објеката на подручју Градишке, а близак је и пријатељ Драгана Мектића, министра за безбедност БиХ.

Пре више од 20 година хапшен је због подметања експлозива у кући на подручју Бањалуке, као и због пребијања бизнисмена.

Како сазнајемо, Миливоје Л. има српско и држављанство БиХ.

Страхиња Стојановић је убијен прошле недеље у експолозији аутомобила у Омладинских бригада у Новом Београду, када је са њим у возилу била његова партнерка, држављанка Колумбије, Соња.

У експлозији су му ампутиране обе ноге и он је недуго затим подлегао повредама у Ургентом центру.

Како се сумња, Миливоје је 13. септембра у јутарњим часовима, из стана на Врачару отишао електричним бициклом до једне подземне гараже у Новом Београду, где је на аутомобил Страхиње Стојановића поставио импровизовану експлозивну направу.

Фото: Принтскрин

Он је, како се сумња, експлозивну направу, коју је поставио на доњи део каросерије испод возачевог седишта, возећи бицикл даљински активирао истог дана око 12 часова, а од задобијених повреда Страхиња је убрзо преминуо.

Полиција је, по налогу Вишег јавног тужилаштва, против Миливоја поднела кривичну пријаву због сумње да је извршио кривично дело тешко убиство. У сарадњи са другим државним органима у току је расписивање међународне потернице, пошто осумњичени није само држављанин Републике Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)