ПРОНАШЛИ 32 МИГРАНТА: Спречено кријумчарење људи код Зворника

В. Митрић

18. 09. 2020. у 09:41

ПРИПАДНИЦИ Јединице граничне полиције Зворник и Централног истражног тима Граничне полиције БиХ, у сарадњи са службеницима Полицијске управе Калесија, Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, иза поноћи, спречили су кријумчарење 12 особа афроазијског порекла, речено нам је у ГП БИХ.

ПРОНАШЛИ 32 МИГРАНТА: Спречено кријумчарење људи код Зворника

Фото: Гранична полиција

Кријумчарење је откривено на подручју општине Осмаци, а возач Голфа, ког су полицајци, уз светлосна и звучна упозорења, у више наврата покушали да зауставе оглушио се о наредбе и побегао.


Даљим радом на терену, пронађена је још једна група од 20 особа афроазијског порекла,  која се доводи у везу  са претходном кријумчареном групом миграната. Сви илегални мигранти, укупно њих 32,  приведени су у службене просторије ЈГП Зворник.

Ради се о 22 мушкарца, 3 жене и седморо малолетних особа који долазе из Авганистана (12), Ирака (10), Сирије (6) и Ирана (4). Возило којим су кријумчарени мигранти је привремено одузето. О догађају је обавештен тужилац Тужилаштва БиХ, као и припадници Службе за послове са странцима БиХ. У току је даљи рад на овом случају и проналаску починиоца кривичног дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)