ЕКСКЛУЗИВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ: Кристијан Голубовић у затвору - екипу "Новости" хапсила грчка полиција! Све се десило пре 21 годину (ФОТО)

Novosti online

23. 06. 2021. у 11:51

КРИСТИЈАН Голубовић дисквалификован је данас из ријалитија Задруга, тим поводом подсећамо вас на текст које су Вечерње новости објавиле 2000. године, а приликом посете Голубовићу у атинском затвору "Кородало."

ЕКСКЛУЗИВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ: Кристијан Голубовић у затвору - екипу Новости хапсила грчка полиција! Све се десило пре 21 годину (ФОТО)

Фото: Драган Миловановић

ЕКИПА Вечерњих Новости 2000. године посетила је Кристијана Голубовића у атинском затвору "Коридало" где је служио казну због пљачке златаре у Солуну, разбојништва, отганизовања банде за крађу и препродају аутомобила. Пут до затвора за екипу Новости није био нимало лак јер су хапшени, привођени, саслушавани...

У тексту објављеном 30.07.2000. године, под насловом "Новинари у притвору" описано је како је изгледало када је грчка полиција пресрела аутомобил наше екипе у центру Атине и привела их.

Фото: Драган Миловановић

"Наш зелени аутомобил у једном тренутку обилази црвени голф и стаје испред нас. Излази крупан човек у жутој мајици коју десном руком задиже. Следеће што видимо је црна цев уперена у нашег возача Драгана. Готово истовремено аутомобил у којем смо били опкољавају шесторица мушкараца. Сви имају пиштоље у рукама. Саобраћај стаје. Сви гледају шта се дешава. У првом моменту помислили смо да смо пали у руке неким киднаперима. Непрестано понављамо да смо новинари из Београда, али не вреди. Дарија, која изванредно говори грчки брзо нам преводи да су момци који су нас зауставили полицајци. Фоторепортера Вечерњих новости Драгана Миловановића грубо извлаче из кола. Све време пиштољ му је уперен у главу. Клечи на асфалту. Ваде нам ствари, претресају торбе, контролишу пасоше, прес-картице. Неколико примерака нашег листа лети улицом. На хауби књига "Криминал који је променио Србију", врућ ветар окреће странице", описивала је новинарка Загорка Ускоковић у свом ауторском тексту који је у наставцима објављиван у штампаном издању Вечерњих новости.

После свих недаћа, захваљујући упорности екипе Вечерњих новости направили су фотографије и ексклузивни интервју са Кристијаном Голубовићем у атинском затвору.

Како су изгледале те фотографије погледајте у приложеној галерији:

Подсећања ради, Кристијан Голубовић данас је учесник ријалити Задруга, а шта је све те 2000. године све испричао за Новости, имаћете прилике да читате на нашем порталу у наставцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)