ДЕБЕО ДОСИЈЕ, РАЊАВАЊЕ ПРИПАДНИКА БИА, ВЕЗА СА МИСИЦОМ: Ево ко је Страхиња Стојановић који је убијен на Новом Београду

З. УСКОКОВИЋ - С. ВИДАЧКОВИЋ

13. 09. 2020. у 15:27

СТРАХИЊА Стојановић у жижу јавности доспео је у августу 2018. године када је, због својих нелегалних послова био на мети нападача који су подметнули експлозивну направу испод седишта његовог "аудија" у насељу Нова Галеника.

ДЕБЕО ДОСИЈЕ, РАЊАВАЊЕ ПРИПАДНИКА БИА, ВЕЗА СА МИСИЦОМ: Ево ко је Страхиња Стојановић који је убијен на Новом Београду

Фото: Инстаграм

Како су "Новости" тада писале, постојала су незванична сазнања да су Стојановића тада, али и раније, покушале да уклоне "конкурентске групе".

Како су нам тада рекли извори из истраге, Стојановић у том нападу није био жртва сукоба два клана (Бојовић и Шарановић), већ је "вукао репове" због којих су раније убијени и њему блиски људи. Реч је о пословима са оне стране закона и борбе за превласт на црном тржишту наркотика. Стојановић је, иначе, осуђиван због разних дела, а у паузама између робија боравио је у Марбељи, одакле, највероватније, и потиче познанство са мисицом и моделом Олац Билбао Гонзалес (22). Експлозив је тада активиран након што је Стојановић изашао из аутомобила како би се вратио до стана по телефон, док је девојка остала у "аудију".

Спомиње се и у вези са убиством свог кума Милоша Видаковића из Панчева, који је усмрћен са три метка у кафићу у Будви, у јулу 2013. године. Сумњало се да је Стојановић наручио ову егзекуцију, плашећи се освете Панчевца. Неколико месеци пре него што је ликвидиран у Будви, Видаковић је рањен у обе ноге у насељу Галеника, а полиција је тада сумњала да иза тога стоји Стојановић. Милош је тада одбио да каже полицији ко је на њега пуцао, уз образложење да ће то сам решити. Спекулисало се да је раздор између кумова настао због женске особе.

Оперативна сазнања полиције доводила су Страхињу Стојановића и у везу са убиством познатог београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића, који је убијен 28. јула 2018. године испред зграде у којој је живео са супругом и ћеркицом. Полицијска претпоставка је да је починилац злочина дошао до зграде Огњановића на мотору, а после ликвидације се удаљио аутомобилом тамне боје. Незванично, двоточкаша је возила друга особа. Помиње се оперативни податак да је, наводно, Стојановићев саучесник био рођени брат једног од вођа навијача Црвене звезде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)