ПОСЛАЛИ МУ ПОРУКУ ПРЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ? Убијеном из Калуђерице бачена бомба на локал, детаљи сачекуше у предграђу (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

11. 09. 2020. у 21:45

ДРАГАН Р. (61), звани Чађа, власник познатог ресторана и ноћног клуба, убијен је јуче ујутро у Калуђерици, близу своје куће, а егзекутор, пре него што му је испалио метак у главу, намерно је изазвао судар да би га приморао да изађе из аутомобила. Пре три месеца, жртви су на локал бацили експлозив.

ПОСЛАЛИ МУ ПОРУКУ ПРЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ? Убијеном из Калуђерице бачена бомба на локал, детаљи сачекуше у предграђу (ФОТО/ВИДЕО)

Новости

Он је, према незваничним информацијама, кренуо од куће у свом "аудију". Док је чекао да скрене на Смедеревски пут, његово возило ударила је сива "шкода", и то у задњи леви део. Не слутећи да му је на тај начин постављена замка да изађе из аутомобила и лако постане мета, отворио је врата. Изашао је, дигао руке, вероватно у шоку да му је аутомобил ударен на тај начин. Уместо објашњења за необично чукање, убица, који је отворио врата свог возила, пуцао му је у главу из пиштоља.

Сам моменат убиства наводно су виделе две комшинице. Уплашене жене су почеле да вриште, а егзекутор их је накратко држао на нишану. Комшинице су залегле иза Ристићевог аутобила, убица је спустио оружје, залупио врата свог возила и одвезао се. Док је егзукутор бежао ка Миријеву, на Драганово тело наишао је комшија који се враћао кући.

- Супругу и дете сам одвезао око 8.15 сати на аутобус и кренуо сам назад ка кући. На путу сам угледао како неко лежи на земљи, а прво што сам помислио било је да се догодила саобраћајна несрећа, односно да је неки пешак прегажен. Одмах сам позвао Хитну помоћ, у том тренутку нисам знао да је реч о убиству. Изненада, иза аутомобила сам угледао две усплахирене жене које су викале да је мушкарац који лежи упуцан - рекао је комшија, коме су две жене испричале шта се догодило.

Фото: Новости

Убрзо је дошла полиција и блокирала место злочина, а истовремено је почела потрага за аутомобилом убице. То возило је нађено запаљено у Миријеву, а у њему и пиштољ из којег је, како се верује, испаљен смртоносни хитац у жртву. Све то ће бити вештачено не би ли се нашао неки материјални доказ који може помоћи у идентификацији злочинца. Истовремено полиција ће проверити све снимке видео-надзора од места злочина до места на којем је нађен запаљени аутомобил. Верује се да је нека сигурносна камера снимила лице убице.

Оперативци београдске полиције такође проверавају да ли је убијени имао неких сукоба у претходном периоду.

- На његов клуб је 4. јуна ове године бачена бомба. То је пријавио полицији и испитује се да ли је тај напад повезан са убиством. Вероватно се некоме замерио, из неког пословног разлога и да му је на тај начин послато упозорење. Да ли због клуба, ресторана, или неког другог посла, засад није познато, али се испитује, убиство указује да се оглушио о то - сазнаје "Блиц" од извора упознатог са истрагом.

Убијени је родом из Берана. За собом је оставио петоро деце. Давних деведесетих година, привођен је два пута због насилничког понашања и недозвољеног оружја, а последњих деценија досије му је био чист.

- Он није био никакав криминалац, већ породичан човек, петоро деце има. Био је власник репрезентативних ресторана. У млађим данима два пута је привођен и има две условне осуде, али није био никакав криминалац - кажу адвокати убијеног Божидар Грубовић и Александар Шћекић.

Јавности је познат син жртве Милутин. Наиме, он је као 20-годишњак, далеке 2008. године, ухапшен као саучесник у убиству Владимира Досковића и Далибора Миленковића, који су изрешетани у сачекуши у Калуђерици. Досковић и Миленковић убијени су у сачекуши на раскрсници Улица Светозара Марковића и Лунета Миловановића, када су убице у њих сасуле рафал из "хеклера". Полиција је тада ухапсила Стефана Бабића, Дарка Гашића и Елдера Окановића.

Убрзо након тога, лисице су стављене и сину убијеног, који је осуђен за подстрекивање на убиство. Као млађи пунолетник, осуђен је на десет година затвора, али му је амнестијом 2012. казна смањена, па је из затвора пуштен у фебруару 2017. Он је привођен и због прогањања.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)