ОДМАЗДА ЗБОГ УБИЈЕНОГ ФИЛИПА: Грађани Бањице у неверици после бруталне ликвидације младића усред бела дана и одговора његове екипе

А. В. В. - З. У.

07. 09. 2020. у 07:00

ПОСЛЕ сурове ликвидације Филипа Лепојевића (18) и тешког рањавања Алексе Ђ. у суботу по подне на београдској Бањици, исте ноћи уследио је бруталан одговор њихових пријатеља.

ОДМАЗДА ЗБОГ УБИЈЕНОГ ФИЛИПА: Грађани Бањице у неверици после бруталне ликвидације младића усред бела дана и одговора његове екипе

Фото И. Маринковић

Молотовљеви коктели убачени су у цвећару и пиљару, које се доводе у везу са ухапшеном браћом Ракочевић, осумњиченом за прекјучерашњи злочин.

Репортери "Новости" обишли су јуче оба локала која се налазе неколико минута вожње један од другог. На цвећару "Санто Доминго" у улици Булевар ЈНА у Јајинцима у првом сату недеље, око 1 час, непознате особе убациле су Молотовљев коктел, који је видно оштетио унутрашњост објекта. Према незваничним информацијама, цвећара је у власништву сестре ухапшене браће Ракочевић.

Како је нашој екипи испричала радница из цвећаре, она је чула експлозију јер станује у кући иза.

Фото И. Маринковић

МОЈЕ СИНОВЕ СУ ХТЕЛИ ДА ПОБИЈУ, САМИ СЕ ПРИЈАВИЛИ ПОЛИЦИЈИ - Ранко Ракочевић, отац ухапшених, се преко "Новости" обратио јавности, и устврдио

ОТАЦ ухапшене браће Ракочевић, Ранко обратио се јуче нашој редакцији писмом у коме је изнео "чињенице везане за сукоб у коме је убијен Филип Лепојевић". Он наводи да су се његова два сина Урош и Петар у суботу враћала са превијања, на које их је возио најстарији брат Радован.

- По повратку кући, на Бањици, тражећи паркинг код зграде у којој станују, изненада су их напале наоружане особе, услед чега је дошло до контакта који се, нажалост, завршио кобно по нападаче - наводи Ранко. - Страхујући од новог напада синови су се удаљили са лица места и обавестили полицију о догађају, као и о локацији на којој се налазе где је полиција одмах и дошла. Тако су и приведени.

Ракочевић је навео и хронологију сукоба његових синова са извесним Луком П., и његовом "екипом" који су започели крајем августа у једном локалу. Оба брата, Урош и Петар, тада су избодени ножевима.

- Иста екипа, док су моји синови били у болници,терорисала је њихове пријатеље тражећи да им кажу где живе, да их намаме и ликвидирају - наводи, поред осталог, Ранко, указујући да је о свим догађајима обавештен МУП.

- Из сна ме је пробудила експлозија. Чула сам да је нешто пукло и када сам видела дим из цвећаре, одмах сам са сином изашла да угасим ватру. Гасили смо пожар док нису дошли ватрогасци. Врата су била сломљена, бацили су саксију са терасе да би разбили стакло, па су онда убацили нешто што је изазвало ватру - узнемирено, за наш лист, прича радница. - Много сам се уплашила, син ме је једва смирио. А власници су заиста дивни људи, немам ниједну ружну реч да кажем за њих. Недавно су преузели и реновирали локал.

Недалеко од "Санто Доминга", продавницу воћа и поврћа "Воћинко" у Улици Јакова Галуша, ватра је, такође, оштетила, а пиљара је била црна од гарежи. У разваљеним стакленим вратима била је рупа кроз коју су непознати починиоци убацили, како претпостављају истражни органи, такође Молотовљев коктел. Комшије које живе у близини испричале су нам да су једном приликом видели Петра Ракочевића, када је долазио у локал.

- Паркирао је ауто испред нашег дворишта, па нам је тада и рекао да је власник пиљаре. А никакву експлозију нисмо чули, једино сирене - причају нам комшије.

Убијени младић је, како смо незванично сазнали, живео у Пауновој улици, недалеко од места убиства. Комшије које смо затекли у оближњем парку, испричале су нам да су га виђали у насељу. Недавно су га и срели "у крају", а у истом том игралишту виђали су га, како кажу, са његовом сталном екипом.

Према њиховим речима, користио је наркотике и, наводно, диловао дрогу баш у том парку.

Шта се дешавало у суботу око 17 сати на паркингу у Булевару ослобођења 104, тек треба да буде расветљено истрагом. Оно што је извесно јесте да је дошло до пуцњаве у којој је Филип Лепојевић погођен у главу и на месту је остао мртав, док је његов друг Алекса Ђ. рањен у бутину.

Сат касније, полиција је ухапсила Петра (34), Уроша (24) и Радована Ракочевића (37), под сумњом да су учествовали у овом сукобу и да је један од њих испалио два хица, од којих је један погодио Лепојевића у главу.

Фото Фото В. Данилов

МУТНИ ПОСЛОВИ

ПРЕМА речима комшија, у овом делу Бањице неки од младића, који овде живе, баве се "мутним пословима" и, како тврде, стари су знанци полиције:

- Привођени су због наркотика, али и других кривичних дела. Често се окупљају на паркингу где је и дошло до пуцњаве и злочина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)