ОВО ЈЕ УТОПЉЕНИ РАДНИК ИЗ КЛАДОВА: Бошко пре одласка кући решио да се окупа, а његово тело пронашли рибари (ФОТО)

С. М. Ј.

24. 08. 2020. у 13:46

БОШКО Маћашев (43), радник „Ђердап услуга“ из Кладова утопио се у суботу увече на кладовској плажи. Његово тело пронашли су рибари два километра низводно код села Костол.

ОВО ЈЕ УТОПЉЕНИ РАДНИК ИЗ КЛАДОВА: Бошко пре одласка кући решио да се окупа, а његово тело пронашли рибари (ФОТО)

Фото: Фејсбук

Маћашев је, причају Кладовљани, био добар пливач. Претпостављају да је пре одласка кући решио да се окупа. На обали су пронађене његове ствари а како се није вратио кући одмах је алармирана полиција. 

Екипе Жандармерије и Пограничне полиције су у недељу безуспешно сонарима тражиле тело овог Кладовљанина детаљно „чешљајући“ обалу и воде Дунава, око кладовске Сунчане плаже. Ову акцију су гледали са обале бројни купачи, с обзиром да је у ово време, кладовска плажа увек пуна. Нажалост, нису га пронашли. 

Фото: С. М. Ј.

Тело овог Кладовљанина пронађено је тек у понедељак, а пронашли су га рибари који од раних јутарњих сати пецају у тим водама. 

Како је тачно настрадао Бошко Маћашев показаће обдукција, коју је наложило тужилаштво. Кладовљани кажу да га нико није видео када је последњи пут ушао у воду, али да је био на плажи током дана и да су на обали пронашли његове ствари. 

Кладовска плажа, иако уређена, није легализована, а тек прошле године локална самоуправа је поставила таблу на којој стоји да се купачи на њој купају на сопствену одговорност.

Фото: С. М. Ј.

Дунав у овим водама готово сваке године узме по коју жртву. Баш на овој плажи се прошлог јуна утопио Саша Корбовљановић (47) из Кладова, а септембра 2018. у водама Дунава је страдала и осмогодишња Анабела Џонкић из Костола. Памти се и случај студента Дарка Деврње (21) из Инђије који се удавио удавио се у Дунаву априла 2009. на екскурзији када је упао у ледену воду оклизнувши се на кеју у Кладову, као и случај Марка Т. (14) из Давидовца код Кладова који се удавио када се на Дунаву купао са другарима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)