МАЈКА ЈЕ ЧУПАЛА КОСУ И ЈАУКАЛА: Потресне сцене на језеру код Лазаревца где су се удавила браћа - било је језиво гледати све то

Ј. Д. ЉУТИЋ

24. 08. 2020. у 07:00

ВЕЛИКА драма, а потом и трагедија догодила се јуче, нешто после 14 часова, на језеру Очага код Лазаревца, у којем су се удавила рођена браћа, Д. М. (5) и Д. М.(7).

МАЈКА ЈЕ ЧУПАЛА КОСУ И ЈАУКАЛА: Потресне сцене на језеру код Лазаревца где су се удавила браћа - било је језиво гледати све то

Фото А. Добријевић

Дечаци су на обалу извучени у бесвесном стању, па су и поред свих напора лекара Хитне помоћи и реанимације која је трајала више од сат времена, браћа, нажалост, преминула.

Према првим, незваничним информацијама, браћа су јуче, заједно са мајком и оцем, као и млађом сестром, бебом од две године, дошли да се сунчају, купају и играју на језеру. Са овом породицом је била још једна, такође са децом.

Нико није слутио да ће се догодити трагедија.

- Видела сам дечаке како се брчкају у плићаку - каже жена која се у том тренутку налазила на купалишту. - Родитељи су, такође, били са њима. Након неког времена, видела сам родитеље како се и даље брчкају са бебом у плићаку, док су дечаци негде нестали.

Фото А. Добријевић

Њихов нестанак прва је приметила мајка, која је почела да дозива синове. Како се нису јављали ни после 15-20 минута, родитељи су алармирали спасиоце. Наша саговорница наставља:

- Видела сам да су спасиоци почели да траже дечаке дуж обале, а придружили су им се, осим родитеља, и неки купачи. Звали смо по имену дечаке, али ни трага од њих. Онда су спасиоци ушли у језеро и заронили...

ОПАСНО

ОВО језеро има плажу дужине педесетак метара, са које се улази у плићак, где се деца углавном и купају. Десетак метара са обе стране плаже већ је друга прича. На тим местима, чим се уђе у воду, дубина прелази пет до шест метара, те се ту мало ко купа, па их избегавају и врсни пливачи.

Један од њих изнео је на обалу најпре једног, а врло брзо након тога његов колега и - другог малишана, који су иначе били непливачи. Такође, на лицу места се пронела и вест да је један од браће имао епилепсију, те да је можда имао епи-напад кад је ушао у воду, те је за собом, како се сумња, повукао и брата који је покушао да му помогне.

Обојица дечака када су извучена из језера била су без свести. На лицу места спасиоци су покушали да им пруже прву помоћ, а позване су и полиција и Хитна помоћ.

- Било је језиво гледати све то! Мајка је чупала косу, јаукала... Отац исто. Па, наочиглед родитеља и људи који су се налазили на језеру, а било их је бар стотинак, да се деца даве и да нико то не види и не чује... Страшно - говоре сведоци трагедије.

УТАПАЊА КРАЈ КЛАДОВА И КОД КОСТОЛЦА

ТРАГЕДИЈА У Кладову. Припадници Жандармерије до закључења овог броја су трагали за телом Б. М. (43) из Кладова, радником "Ђердап услуга", за кога се сумња да се у ноћи између суботе и недеље утопио на плажи. Његове ствари пронашли су на обали пријатељи, а како јуче ујутро није дошао кући, алармирали су полицију. Такође јуче по подне у Дунаву код Костолца утопио се мушкарац В. А. (37).

Иако велики број грађана лети одлази на плаже на рекама у окружењу, готово ни на једној нема спасилаца, чак ни када су у питању уређене плаже. Нажалост, уређених је знатно мање него ранијих година, а једна од репрезентативнијих је ова у Кладову, смештена у центру дунавске вароши.

С.М.Ј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)