ДОЛИЈАО ТАМНОПУТИ ПЛАЋЕНИК: Ухапшен осумњичени за убиство Саше Спасића у Еквадору, Нишлију убио пред женом и ћерком

Novosti online

22. 08. 2020. у 20:50

ПОЛИЦИЈА Еквадора ухапсила је мушкарца осумњиченог да је пре тачно месец дана у тржном центру у граду Самборондон ликвидирао Нишлију Сашу Спасића (56).

ДОЛИЈАО ТАМНОПУТИ ПЛАЋЕНИК: Ухапшен осумњичени за убиство Саше Спасића у Еквадору, Нишлију убио пред женом и ћерком

Архива

Спасић је изрешетан наочиглед супруге и ћерке, када је после шопинга сео у кафић да попије кафу.

- Тамнопути младић, који је идентификован као извршилац убиства српског држављанина ухапшен је у петак увече. Биће испитано да ли је умешан и у друге злочине - рекла је министарка Марија Паула Ромо. Истражитељи сматрају да је убиство Србина наручено.

- Осумњичени плаћени убица идентификован је одмах након пуцњаве, јер су камере забележиле убиство, а на снимку се види и лице нападача. На снимку се види како млађи, црни мушкарац устаје са клупе на којој је седео неко време, прелази паркинг, прилази Спасићу, вади пиштољ и пуца у њега - рекао је извор.

- Пуцао је из непосредне близине, а ниједан метак није погодио жртвиу жену, што указује на то да се ради о професионалцу - навели су медији.

Према полицијској евиденцији, ликвидација у тржном центру повезана је са трговином наркотицима.

- У кући Спасића нађени су докази о томе да је он требало да договори транспорт наркотика из Еквадора. Нађено је и 250.000 долара - рекао је командант еквадорске полиције.

Да је злочин планиран говори и чињеница да је атентатор побегао мотором, на ком га је чекао саучесник.

ФАРМАКОМАФИЈА

СПАСИЋ је имао личну карту Еквадора и пребивалиште у тој држави, а последњи пут је у ту зељу ушао у марту и имао је визу на 18 месеци. Нишлија се наводно бавио трговином лековима и медицинском опремом, а сумња се да се осим овог посла, бавио и шверцом дроге, иако га нема у евиденцији тамошње полиције.

Еквадорска полиција још испитује повезаност ове бруталне ликвидације Спасића, са хапшењем Аустралијанца и Израелца Саја Дахана (43), почетком јуна, који су се представљали као агенти америчке Агенције за борбу против наркотика (ДЕА). Ту се истрага води са америчком агенцијом како би се утврдила њихова стварна улога и разлог боравка на тлу Еквадора, као и веза са Спасићем. Аустралијанац и Израелац су код себе имали лажна дипломатска документа, а Израелац је био повезиван са сином бившег председника Еквадора, Абдала Букарана.

Међутим, истрага је у неку руку стопирана, јер је управо Израелац Шај Дахан, 8. августа убијен у еквадорском затвору и то тупим предметом у главу док је спавао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)