ЛИКВИДАЦИЈА НИШЛИЈЕ У ЕКВАДОРУ ПОД ВЕЛОМ ТАЈНИ: Недавно у затвору убијен Израелац који је требало да раскринка убицу

Новости онлине

19. 08. 2020. у 21:43

ПРЕ нешто више од три недељу у Еквадору ликвидиран је Нишлија Саша Спасић (56), а онда 8. августа и Израелац у еквадорском затвору који је требало да раскринка везу убијеног Србина са организованим криминалом на чијем челу је син бившег председника Еквадора.

ЛИКВИДАЦИЈА НИШЛИЈЕ У ЕКВАДОРУ ПОД ВЕЛОМ ТАЈНИ: Недавно у затвору убијен Израелац који је требало да раскринка убицу

Новости

Ликвидираног Нишлију Сашу Спасића (56), повезују са оргнизованим криминалом и трговином дроге, а убијен је у приморсом делу Еквадора, у тржном центру "Плаза Навона". Спасић је усмрћен у поподневним сатима са три хица из пиштоља, док је био са својом супругом и малолетном ћерком. Четири месеца пре него што је убијен боравио је у Еквадору.

Прва слика убиства готово да није ништа другачија од оних претходних где су се припадници шкаљарских и кавачких кланова убијали на улицама у по бела дана и то наочиглед породице.

Одмах након његовог убиства, еквадорски полицијски командант, најавио је да је овај случај повезан са организованим криминалом, илегалном економијом и трговином дроге, и да на то указују сви "елеменати који су пронађени у прелиминарној истрази".

Архива

Фотографија убице Спасића, за којим се и даље трага, одмах по убиству објављена у медијима. Младић тамне пути, са црном маском на лицу пришао је локалу и преко ограде и неколико шокираних гостију запуцао у Спасића.

Нишлија је изрешетан пао на земљу и подлегао повредама на лицу места.

На једном од објављених снимака види се и Спасићева супруга која је у тренутку напада била са ћерком код касе како би платила рачун. Злочинац је, потом, сео на мотор, који га је са саучесником чекао у близини и побегао.

Фото: Твитер

Након претреса Спасићевог његовог стана, полиција је пронашла 250.000 долара у кешу, а такође саопштено је још да је убијен у нарко-обрачуну. Сумња се да је он организовао транспорт великих количина кокаина из Јужне Америке у Европу.

Такође поред овога постоје и наводи да је као плашт за трговину дрогом заправо било малверзација с медицинском опремом за Ковид болнице тешке више милиона долара у које је умешан и син бившег председника Абдале Букарама.

Поред новца, код њега у стану пронађени су бројни документи о изнајмљивању бродских контејнера, у којима су вероватно превозили дрогу и лекове.

ИСТРАГА ДЕЛИМИЧНО СТОПИРАНА

Еквадорска полиција још испитује повезаност ове бруталне ликвидације Спасића, са хапшењем Аустралијанца и Израелца Саја Дахана (43), почетком јуна, који су се представљали као агенти америчке Агенције за борбу против наркотика (ДЕА). Ту се истрага води са америчком агенцијом како би се утврдила њихова стварна улога и разлог боравка на тлу Еквадора, као и веза са Спасићем. Аустралијанац и Израелац су код себе имали лажна дипломатска документа, а Израелац је био повезиван са сином бившег председника Еквадора, Абдала Букарана.

Међутим, истрага је у неку руку стопирана, јер је управо Израелац Шај Дахан, 8. августа убијен у еквадорском затвору и то тупим предметом у главу док је спавао.

- На друштвеним мрежама објављен је аудио-снимак телефонског разговора Букарама и Дахана, који је већ био ухапшен. Председников син му обећава јаког адвоката који ће га извући на слободу само под условом да не пропева о пословима фармакомафије. Објављивање снимка узнемирило је Букарама, па се сумња да је он наредио ликвидацију Израелца - испричао је за локалне медије извор из истраге.

Испитивања иду и у том смеру због чега је Спасић толико често путовао летовима ка Србији, Бугарској и Шпанији. Одлазио је и у Перу.

НИЈЕ ПОСТОЈАЛА ПОТЕРНИЦА

Еквадорска полиција утврдила је да није постојала ниједна потерница са Спасићем. Такође, ни у Нишу где је имао последње пребивалишта, полиција није имала никаква сазнања о њему.

Новости

Такође, Спасић је поседовао и еквадорску личну карту страног држављанина, која је важила 18 месеци и он је имао статус привременог боравка у тој држави. Он није био регистрован да је плаћао поред на доходак, нити у регистру појединачних обвезника.

НАВОДНИ ДИРЕКТОР ФИРМЕ ЗА УВОЗ ЛЕКОВА

На његовом "Linkedin" профилу, налази се неколико евиденција о запослењу, а пише и да је од 2011. године запослен као директор компаније "Quatalia Science" која спада у фармацеутску индустрију, тачније фирма се бави увозом лекова и медицинске опреме. Такође, одговоран је за три италијанске фармацеутске компаније које послују у Србији, координира планирање свих ствари за буџет и маркетинг. Такође у овој фирми још има задужења са финансијама и дистрибуцијом.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)