ИСТРАГА О ЛИКВИДАЦИЈИ У ЕКВАДОРУ: Испитују везе Спасића и лажних агената ДЕА

З. УСКОКОВИЋ

25. 07. 2020. у 08:00

ЕКВАДОРСКА полиција испитује повезаност бруталне ликвидације Нишлије Саше Спасића (56) пре неколико дана у Гвајакилију, са хапшењем Аустралијанца и Израелца, почетком јуна, који су се представљали као агенти америчке Агенције за борбу против наркотика (ДЕА).

ИСТРАГА О ЛИКВИДАЦИЈИ У ЕКВАДОРУ: Испитују везе Спасића и лажних агената ДЕА

Новости

Код двојице приведених пронађено је више од 200.000, а у Спасићевој вили скоро 300.000 долара, али и документи који би могли да га повежу са Израелцем и Аустралијанцем!

Спасић је убијен у понедељак по подне у једном тржном ценру, док је са супругом и ћерком седео у башти кафића.

- Чињеница да је био страствени пушач омогућила је злочинцу да га лакше убије - наводи саговорник "Новости". - Седео је напољу да би могао да запали цигарету. Супруга је била са њим, као и малолетна ћерка, која га је све време грлила. У једном тренутку, девојка је ушла унутра, до тоалета.

ПОТЕРНИЦА

ЕКВАДОРСКА полиција је утврдила да у свету није постојала ниједна потерница за Сашом Спасићем. Ни у Нишу, где је имао последње пребивалиште, полиција није имала никаква сазнања о њему.

Тада је, како су забележиле сигурносне камере, убица лагано пришао и буквално преко рамена Спасићеве жене пуцао му у главу. Био је на месту мртав. Злочинац је, потом, сео на мотор, који га је са саучесником чекао у близини и побегао. Полиција га је, међутим, врло брзо идентификовала и трага за њим.

После злочина, еквадорска полиција је отишла у мању вилу, коју је Спасић користио и у једној од соба пронашла велику количину новца, али и папире који се односе на бродску трговину контејнерима. Није било оружја, а ни наркотика.

Архива

- У Еквадору је тренутно чак и трговина лековима, колико и наркотицима, врло уносан, али и опасан посао - наводи наш саговорник. - О чему се тачно ради када је реч о Спасићу још се истражује, посебно његови чести летови ка Србији, Бугарској и Шпанији. Одлазио је и у Перу. Интересантна је и његова веза са овим Аустралијанцем и Израелцем, који су се представљали као агенти ДЕА, а који су ухапшени у Санта Елени.

Ту се истрага води са америчком агенцијом како би се утврдила њихова стварна улога и разлог боравка на тлу Еквадора, као и веза са Спасићем. Аустралијанац и Израелац су код себе имали лажна дипломатска документа, а један од њих био је повезиван са сином бившег председника Еквадора Абдала Букарана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)