ОГЛАСИО СЕ ВИШИ СУД: Видаковићу није ни био одређен притвор

Танјуг

20. 07. 2020. у 07:51

ВИШИ суд у Београду саопштио је у недељу увече да су неистинити наводи појединих медија да је био одређен притвор глумцу Бранку Видаковићу, с обзиром на то да такав предлог није ни стављен од стране Вишег јавног тужилаштва у Београду, односно Бранко Видаковић није ни саслушан пред судијом за претходни поступак Вишег суда у Београду.

ОГЛАСИО СЕ ВИШИ СУД: Видаковићу није ни био одређен притвор

Фото: К.Михајловић

- Према Бранку Видаковићу одређено је задржавање од најдуже 48 часова од стране Вишег јавног тужилаштва у Београду, које му је од истог надлежног органа укинуто - прецизира се у саопштењу Вишег суда.

Предлог за одређивање притвора Више јавно тужилаштво у Београду ставило је само у односу на осумњиченог И.М, о којем је судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одлучивао и то тако што је након саслушања осумњиченог И.М према истом одредио притвор у трајању до 30 дана због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, а сходно члану 211 став 1 тачка 3 Законика о кривичном поступку, додаје се у саопштењу.

Против наведеног решења осумњичени и његов бранилац имају право жалбе у року од три дана од дана пријема писменог отправка решења кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду.

Осумњиченом И.М и Бранку Видаковићу се ставља на терет да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 246 став 1 Кривичног законика у саизвршилаштву, наводе из Вишег суда.

Поједини београдски медији објавили су у недељу да је глумац Бане Видаковић, који је ухапшен пре два дана на Врачару због поседовања хероина, пуштен из притвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)