ДА НЕ ПОБЕГНЕ: Одређен притвор Браниславу Р. (48) осумњиченом за тешко убиство бивше жене и њене мајке у Раковцу

Љ.П.

20. 02. 2024. у 13:50

БРАНИСЛАВУ Р. (48) осумњиченом за тешко убиство бивше жене Драгане (47) и њене мајке Наде Четник (75) у недељу 18. фебруара у њиховој кући у Раковцу код Беочина, судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду, одредио је притвор до 30 дана.

ДА НЕ ПОБЕГНЕ: Одређен притвор Браниславу Р. (48) осумњиченом за тешко убиство бивше  жене и њене мајке у Раковцу

ФОТО:Љ.П.

Како је за "Новости" рекла Јелена Остојин, портпарол новосадског Вишег суда,  осумњиченом Б.Р, због основане сумње да је извршио кривично дело тешко убиство бивше жене и таште у Раковцу и кривично дело утврђено мером безбедности из чл, 340а КЗ, судија за претходни поступак Вишег суда одредио је притвор до 30 дана.

- Ова мера осумњиченом је изречена из разлога што постоје околности које указују на опасност од бекства, због особитих окоолности које указују да би останком на слободи осумњичени могао ометати поступак утицајем на сведоке, затим због постојања околности које упућују на основану бојазност да би осумњичени  у кратком временском периоду могао да понови кривично дело за које је основано сумњив јер је више пута осуђиван, као и због начина извршења и тежине последица кривичног дела које је довело до узнемирења јавности - казала је Остојин.

Осумњичени је, како смо раније објавили, данас био приведен у Више јавно тужилаштво у Новом Саду, али како сазнајемо,  није изнео своју одбрану, и о ономе што се 18. фебруара догодило у кући у којој су живеле његова бивша супруга и њена мајка, није ништа рекао. Одлучио је да се у овој фази поступка брани ћутањем.

Осумњичени Бранислав Р. је имао забрану приласка бившој жени због насиља у породици, а према незваничним сазнањима, у затвору је провео две године и два месеца због овог кривичног дела. Са робије је изашао јануара 2023. године, а и пре тога је, како сазнајемом 2017. године био условно осуђен, такође због насиља у породици.

И поред тога што је имао забрану приласка, како сазнајемо, осумњичени је покушавао да ступи у контакт са Драганом, а онда је у недељу увече дошао до куће у којој су њих две живеле у Улици цара Лазара 56 у насељу Салаксије у Раковцу код Беочина.  Најпре је, развалио врата у приземљу где је ножем напао Наду, а затим се попео на спрат, и тамо развалио врата и напао бившу жену.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

"МОЖДА НИСАМ ЦЕЦА, АЛИ САМ У БРАКУ СА ФУДБАЛЕРОМ" Карлеуша дала свој суд: Лука Јовић - тај вам је Обилић који вечерас убија Мурата!

ПЕВАЧИЦА Јелена Карлеуша у свом стилу је пружила подршку нашој фудбалској репрезентацији која вечерас игра утакмицу са Данском.

25. 06. 2024. у 13:17

Коментари (0)

ЈЕЗИВО: Хиљаде усташа дошло на Хрватска - Италија! И жене, и старци, сви певају страшне стихове!