ЗЛОЧИН БЕЗ ОДГОВОРА: Мотив овог убиства у Варварину никада није до краја откривен (ФОТО)

С.БАБОВИЋ

26. 07. 2023. у 12:22

НИКАДА до краја није откривен мотив ужасног убиства Андрее Ковачевић (47), које се средином јула 2021. године догодило у породичној кући Аранђела Дачића (82) у Варварину.

ЗЛОЧИН БЕЗ ОДГОВОРА: Мотив овог убиства у Варварину никада није до краја откривен (ФОТО)

Foto:S.Babović

Андреа је као кућепазитељка повремено бринула о Аранђелу, који је живео сам.

Кобног јутра, Дачић је на њу насрнуо ножем и заклао је у кухињи. Њено тело пронашла је ћерка несрећне жене А. Ј. Нешто касније, пронађено је и беживотно тело убице. Обесио се о греду, у шупи.

- Девојчица је отворила врата и угледала ужас, своју мртву мајку – посведочила је за „Новости“ Каја Јовановић, прва комшиница. - Излетела је из куће и почела да виче. Викнула сам јој да прескочи ограду и дође код мене, кад она „мајка ми је мртва“!

Све до доласка полиције, није се знало шта је са Аранђелом.

- Толико ми је жао те женице, била је добра, па четворо деце је имала! - испричала нам је сломљена Снежана Миленковић, Аранђелова ћерка, која је пре Андрее бринула о оцу.

- Много је пио, мешао је алкохол са лековима. Буде на лечењу, пусте га, дође овде, узме бицикл, оде у град, па опет узме пиће. Бринула сам о њему, питала лекаре, док је мајка Јагода била жива, да ли може да јој науди. И лекари су ми рекли да би био фин да не меша лекове и алкохол.

Убијена мештанка Маскара код Аранђела је чистила кућу, кувала, бринула о пластенику. Мештани Варварина посведочили су за „Новости“ да је Аранђел раније имао суицидне намере. Да ће наудити неком другом, међутим, нису могли да верују.

- Затекли смо га пре неколико година како виси у тој истој шупи, где су га сада нашли и некако смо успели да га скинемо са греде - присетио се комшија Бојан Јовановић. 

Тада је завршио на психијатрији. Андреа Ковачевић била је пореклом из Немачке, а пре него што се преселила у Маскаре, живела је у Војводини и у Обрежу. Више сведока испричало је да је Андреа само пар дана пре него што је страдала долазила код Аранђела и обављала уобичајен посао. Никада се није пожалила да је према њој био агресиван.

НОЖ

НОЖЕМ је у Варварину убијена још једна жена. Милицу Павловић (60) убио је супруг Небојша(60) на породичној слави новембра 2015. године наочиглед ужаснуте родбине и пријатеља. Пре него што је заклао супругу, Небојша је попаковао ствари за затвор, а после убиства рекао да је „урадио добар посао“. Оливерина деца пронашла су потресан дневник своје мајке. На страницама је сведочила о насиљу у браку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИНЦИДЕНТ НА НЕБУ ИЗНАД ХРВАТСКЕ: Дигнути МиГ-ови, огласило се министарство одбране

ИНЦИДЕНТ НА НЕБУ ИЗНАД ХРВАТСКЕ: Дигнути МиГ-ови, огласило се министарство одбране

ПРЕ три дана авион Пипер ПА-24 регистарских ознака УР-ОТФ ушао је у хрватски ваздушни простор 21. јула у 10.51 часова (координисано светско време) на висини од 2.134 метра и после неколико покушаја није успостављена двосмерна радио веза са њим.

24. 07. 2024. у 22:05

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Избиће велики рат, сукоб је неизбежан - биће укључени САД и Русија?

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Избиће велики рат, сукоб је неизбежан - биће укључени САД и Русија?

НА БЛИСКОМ истоку ће избити велики рат између Израела, Хезболаха и Ирана, који би могао да укључи чак и Русију, рекао је главни уредник Форбса Стив Форбс.

24. 07. 2024. у 07:00

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

Шта доноси нова Samsung Galaxy Z серија уређаја?